Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Rekordmånga lag på Beachvolley-SM

Under veckan kommer hundratals beachvolleymatcher att spelas på Skrea Strand i Falkenberg. I flera av klasserna är det rekord i antalet anmälda lag, så se fram emot en vecka fylld av beachvolley i Falkenberg.

-Det är en härlig känsla att vara här och veta att vi äntligen är igång. SM är en samlingspunkt för många spelare, ledare, funktionärer och andra, som träffas och skapar en skön atmosfär. Skrea Strand är en väldigt bra spelplats för SM, som kräver stort utrymme för alla banor. I år har vi dessutom rekord i antalet ungdomslag och anmälda lag i veteranklasserna, vilket är jätteroligt, säger tävlingsledare Paul Engström.

I ungdomsklasserna är hela 118 lag med, jämfört med 99 lag i fjol. I veteranklasserna är det inte mindre än 75 anmälda lag, att jämföra med  41 lag som deltog 2013. 

Mikasa Challenge med de yngsta

Nytt för i år är att tävlingen för de yngsta åldersklasserna heter Mikasa Challenge, och är öppen för lag i U11 till och med U15. De inleder sina matcher under onsdagen. Redan idag tisdag inleder veteranerna sina matcher, och under morgondagen är det dags för mixed-SM att starta.

Välkommen till en vecka fylld med beachvolley på Skrea Strand. Senior-SM kommer att visas på webbtv på volleyboll.se under lördag och söndag. 

Följ resultaten i Ungdoms-SM som är i gång här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-07-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer