Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Publiktätt runt SM-banorna

Med vuvuzelor och maracas sitter ett gäng vid sidan av bana 5 och hejar på sitt favoritlag. Runt omkring de 18 banorna finns mycket publik som solar sig, hejar, peppar och skapar den rätta beachvolleystämningen.

SM på Skrea strand är inne på sin fjärde dag, med seniorer som startade idag. Dessutom spelas U19, U15 och flera veteranklasser under dagen.

Louise Månesköld och Unni Fernerud sitter vid sidan av en av banorna i slänten och kollar in när klubbkompisarna Ellen Sandberg och Sanne Nygren från IKSU spelar.

- Det här är ju hur kul som helst. Synd att man inte kan vara med själv och spela. Vi har följt med från Umeå för att vara hejaklack och heja fram våra klubbkompisar. Just teamkänslan och att tillhöra en förening är så viktigt. Vi vill ju så gärna att de ska vinna, så vi tar i allt vad vi kan, säger Louise.

"Go klubbkänsla inom IKSU"

Just den här matchen är det även en IKSU-spelare i form av Tora Hansson på andra sidan nät. Då är det knepigt, men eftersom Tora och hennes partner Sofia Ögren är bättre matchen igenom är det Sanne och Ellen som får stödet.

- Men, när Tora spelar mot andra är det ju henne vi hejar på. I IK Studenterna har vi en go klubbkänsla, vi håller ihop och värnar om att ta hand om varandra, säger Unni.

Det är första gången hon besöker SM, skälet att hon kommer är att hon hört så mycket positivt, så hon ville vara delaktig själv också.

-Vi hejar på ungdomslagen också. Vi har många lag med från IKSU, och det är så roligt.

Båda spelar själva på IKSU och menar att beachvolley är en allsidig sport med massor av bra ingredienser.

-Det är kul att få göra allt på plan när man bara är två spelare. Beachvolley är helt enkelt en stor del av livet, avslutar Louise.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-08-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer