Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Båda lagen vidare ur gruppen på U22 EM

Tjejerna vann 3-0 mot Turkiets förstalag och bärgade därmed gruppens sista slutspelsplats. Killarna förlorade mot Schweiz men är vidare som grupptvåa. Slutspelet inleds lördag morgon med Polen för tjejerna och Tjeckien för killarna.

Den andra dagen på U22 EM i Fethiya, Turkiet bjöd även den på blandad kompott för det svenska lägret. Dagen slutade dock med att båda lagen är vidare till lördagens slutspel och det är därmed ändå lätt att blicka frammåt mot ännu en beachdag fylld av förhoppningar. 

Dominanta Schweizare

Killarna började med en kalldusch på den annars kokheta center courten. Servemottagningen höll inte måttet inledningsvis och resulterade i svåra anfallslägen. Samtidigt så blixtrade Schweizarna till med riktigt bra aktioner på bra svenska anfall. Stora underlägen inledningsvis i både första och andra set bäddade för klara setförluster och snabbt underläge 0-2 i set, trots bra avslutningar av seten. Det tredje blev dock en jämnare historia när sideouten återhämtade sig och taktiken i det egna poängspelet började funka. Tyvärr så får Schweiz det lilla överläget precis i slutet av setet och tar hem matchen 3-0 med siffrorna 15-8, 15-7, 15-12. Bortsett från två miserabla inledningar så är det jämnt så länge killarna håller bollen i spel och inte ger bort poäng genom egna misstag. Nu handlar det om att ladda om och komma samlade till morgondagens slutspel.

Vinst när det som mest behövdes

Diana och Anniken befann sig i den utmanande situationen med en helt avgörande match mot Turkiets första lag på centercourt med förutsättningen att vinnaren går till slutspel och förloraren är ute ur turneringen. Trots en bra start så hamnar tjejerna i underläge i det första setet efter några slarviga situationer och enkla misstag i sideouten. Vid ställningen 8-13 kan man dock se en klar förändring i attityd och nästan se hur nävarna knyts i bikinisarnas icke existerande fickor. Aggressiv serve, taktisk finess och effektiva avslut leder till vinst 17-15. Det fina avslutningsspelet fortsätter i det andra setet och Sverige är snäppet före inledningsvis och utvidgar ledningen ju längre det går. Via lite ivrigt men försiktigt spel så tappas ledningen och Turkiet utjämnar i slutet av setet. Ett turkiskt misstag och en bra serve löser dock situationen till 2-0 Sverige. Det tredje setet, precis som det andra, bjuder på svenskt övertag och ledning. En ledning som från 13-8 sakta äts upp ännu en gång. Tjejerna håller dock lugnet, och genom en stabil sideout av Anniken, när den som bäst behövs, och bra serve bärgas set, match och avancemang till Sverige genom 17-15, 17-15, 17-15. Det tålamod, den energi och det lagspel som visades prov på idag kommer behövas i playoff under lördagen då tjejerna ställs mot femterankade Baran/Gruszczynska från Polen.

Lördagens slutspelsmatcher:

09.00 Lundvall/Rådström - Baran/Gruszczynska
11.30 Nillson/Levin - Kuryl/Samec

Se matcherna live här på laola1.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se resultaten här på CEVs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-09-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer