Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Levin/Nilsson 9a på U22 EM

Wilhelm Nilsson och Christofer Levin vann övertygande mot Tjeckien, förlorade mot Tyskland men bärgar en 9 plats på EM. Diana Lundvall och Anniken Rådström förlorade mot starkt polskt motstånd och slutar därmed på en 17e plats.

Så var det äntligen dags för slutspel med svenskt deltagande på både tjej- och killsidan, något vi inte direkt är botrtskämda med.

Polskt motstånd av högsta klass.

Anniken och Diana fick en mycket svår lottning i och med att man ställdes mot en tidigare U21 världsmästare. Kvaliten på motståndarna märktes direkt. Det vart en motig svensk start på matchen och med pressen från ett bra lag på andra sidan nät så hade tjejerna mycket svårt att få till några längre stunder av eget spel i sideout eller poängspel. Viljan fanns, men avsaknaden av rytm ledde mest till frustration och en match med förhoppning innan blev till stor besvikelse på grund av att det egna spelet inte nådde önskad nivå. Resultatet skrevs till 3-0 med setsiffrorna.

-Tjejerna har visat på en bra inställning som trots stundtals ostabil side out resulterar i flera bra set, en vinst och en fin 17 plats, menar Hannes Brinkborg.

Blockade sig in i åttondelsfinal

Killarnas storspel från den första matchen var tillbaka och det var utan tvekan en övertygande vinst mot ett Tjeckien som inte gavs en chans att komma in i matchen. Direkt från början så var Wilhelm som en vägg framme vid nätet och de lite tighta tjeckiska passen ledde till svenska poäng om och om igen. Snabbt så började Chriatofer plocka upp shoten som den blockrädda tjecken tvingades till och helt plötsligt fanns inga bra alternativ att vända sig till. Bra serve, block och energi gav en stabil 3-0 vinst och avancemang till åttondelsfinal mot Tyska gruppvinnare.

Tyskland för starka

Tyskland har en gedigen tradition av framskridna placeringar på såväl ungdoms- som seniornivå och denna turnering är inget undantag. Tyskland började direkt med hård press i serven och bra struktur vilket satte käppar i hjulet för den svenska sideouten. Stundtals mycket bra eget poängspel kunde tyvärr inte väga upp för de svåra anfallslägen som skakig mottag och lite oprecisa passningar satte Sverige i. Presen tvingade även fram misstag i anfall och även om Tyskarna sporadiskt tvingades bekänna färg så var det konstant underläge. Ett antal fina block av Wilhelm i slutet var en klen tröst när drömmen om avancemang tog slut.

-WIlhelm och Christoffer gör en mycket bra insats med tanke på de förberedelser man haft som lag. De agerar resolut och tar klara vinster mot både Tjeckien och Serbien och förlorar endast mot två riktigt kvalificerade motståndare, som båda spelar semifinal under söndagen. Högsta nivån är väldigt hög och det som saknas är tryggheten i grundspel och lagspel mot de tuffare motståndarna. Det är väldigt glädjande att vi får en topp tio placering på ett Europeiskt Mästerskap, Kommenterar Hannes Brinkborg, landslagschef.

Se alla resultat frånturneringen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.på CEVs hemsida

 

Fler nyheter

Publicerad: 2014-09-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer