Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Silverplats för landslaget i Göteborg

Nu har Nevza Beach genomförts under dagarna tre. Seger i damklassen till Finland och i herrklassen till Norge. Bäst placerade svenska lag blev Grawender / Lundqvist som tog silvret och Ögren / Hansson som slutade trea i damklassen.

- Det var jättekul att vara på hemmaplan och spela. Göteborgs Beachvolley Club har gjort ett riktigt bra jobb under helgen tillsammans med Svensk volleyboll, säger Karin Lundqvist (Katrineholms VK) som tillsammans med Nina Grawender (Göteborgs Beachvolley Club) föll i finalen mot Finlands toppseedade damlag Lahti/Lehtonen med 0-2 (27-29, 10-21).

Det svenska damlandslaget Grawender/Lundqvist hade ett guld att försvara från i fjol, då Nevza Beach avgjordes i Göteborg. De spelade stabilt med bra fokus hela turneringen igenom och tog sig till final. 

-Givetvis hade vi velat ha ett guld med oss hem, men finskorna satte hård servepress på oss och spelade bra. Vi hade läge i första set att avgöra, men lyckades inte där och förlorade matchen. Trots allt hade vi en stabil side out och fick under turneringen bra utdelning på många av våra servar, säger Karin.

Helsvensk match om tredje pris

På damsidan var inte mindre än tre svenska lag med i final- och bronsmatcherna. Kampen om tredjepris stod mellan Tadva Yoken/Camilla Nilsson från Södertelge VBK och Tora Hansson/Sofia Ögren från IKSU respektive Beachhallen BVC. Tora och Sofia vann med 2-0 (21-13, 21-15). På sjunde plats kom de svenska systrarna Kristina och Susanna Thurin från Sollentuna VK.

På herrsidan placerade sig Martin Appelgren och Martin Barrefalk från Göteborg BC/IKSU bäst av de svenska lagen. De kom sjua.

Turneringen i Göteborg blev den första sedan Nevza Beach började anordnas hösten 2013 som har lockat fyllda startfält med 32 lag per kön.

För samtliga resultat  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-11-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer