Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Guld i England för Lundqvist/Grawender

Efter tre raka finalförluster i Nevza Beach tog i dag det svenska landslaget Karin Lundqvist och Nina Grawender revansch mot Lehtonen/Lahti från Finland. Sverige vann finalen i två raka set, och vann därmed det efterlängtade guldet i Bournemouth.

-Det känns helt sjukt kul, vi har spelat otroligt bra och höjt vår lägsta nivå genom hela turneringen, säger Nina Grawender (Göteborgs BC) efter finalen.

Matchsiffrorna talar sitt tydliga språk; vinst för Sverige med 21-14, 21-15. Finskorna hade inte en chans. Karin och Nina var samspelta i försvaret och hade en bra side-out.

Tre förluster vändes till säker vinst

I tre Nevza-finaler tidigare har Grawender / Lundqvist mött finskorna Lehtonen/Lahti. Alla tre har slutat med finsk vinst. Tills idag, då Sverige vann övertygande. Genom hela turneringen har de bara förlorat ett set, mot Norge.

- All vår bollträning i Brasilien under hösten har gett bra resultat. Vi är säkrare i flera moment och har dessutom byggt upp en mental styrka. Aggressiviteten finns hos oss på ett helt annat sätt, säger Nina Grawender.

Mot Sydafrika och World Tour

Nu är damlandslaget på väg till Sydafrika, för årets sista World Tour-turnering, Mangaung Open.

- Det är jätteskönt att vi spelade så stabilt och att vi verkligen ser resultat av träningen i Brasilien. Det här är bra för självförtroendet nu när vi är på väg till Sydafrika, där vi är inne i huvudturneringen, avslutar Karin Lundqvist (Katrineholms VK).

Totalt var det fyra svenska damlag och ett herrlag som spelade Nevza Beach i England.  De övriga var:

Damer:

Linda Grönberg/Linnea van Lokhorst
Michaela Engman/Lina Wingren
Unni Fernerud/Yar Shakely

Herrar
Johannes Wingren/Emil Andersson

 

Resultat från tävlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-12-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer