Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Träning i fokus för beachvolleylandslaget

I över tre månader har Sveriges beachvolleylandslag, Karin Lundqvist och Nina Grawender, varit i Brasilien och tränat. Det är bollträning på stranden i Fortaleza varvat med gymträning som gör laget starkare på vägen mot OS.

- Vi har haft en riktigt bra period här i Brasilien, det är vårt tredje år tillsammans och vi har fått alltmer att stämma på plan. På ett sätt är det nästan lite lyxigt att vara här så länge. Man växer som spelare att vara i den här miljön, samtidigt som vi sliter hårt också, säger Karin Lundqvist.

Yoga kompletterar tuff träning

Förutom sju beachpass och fyra gympass blir det även två yogapass per vecka för Karin och Nina. Yogan är ny för säsongen för dem, och är ett komplement för att få en balans i kroppen.

I april kommer de hem innan de hem till Sverige, där de stannar i några dagar innan det bär av på träningsläger till Turkiet. I början av maj inleds tävlingssäsongen på allvar med Continental Cup, som är ett OS-kval i Baden, Österrike.

-OS i Rio är vårt stora mål, så det känns riktigt roligt att inleda tävlingssäsongen med just den här turneringen i Östterike. Vi kommer att vara väl förberedda när väl tävlingarna drar igång.

Landslaget kommer sedan ha ett gediget program under säsongen med tävlingar i olika delar av världen. Du kan följa dem via sociala medier Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Continental Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.                         

Fler nyheter

Publicerad: 2015-03-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer