Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vidare till gruppfinal i Continental Cup

Efter en vunnen och en förlorad match vann så Karin och Nina en avgörande Golden Match mot Azerbajdzjan och tog de svenska tjejerna vidare till gruppfinal mot Österrike imorgon. Vinnaren är direktkvalificerad till Europafinalen under våren 2016.

Regnet hängde i luften men istället för väta så sprack molnen upp och solen tittade bitvis fram under de första matcherna av den svenska medverkan i omgång tre av CEV Continental Cup, tillika OS kval.

Vinst i säsongstarten för Karin och Nina

Den första bollen vittnade om att de båda lagen kände varandra väl då den visade sig bli matchens längsta boll. Inledningen var trevande men jämn och Azerbajdzjans Ferreira/Karimova hade en knapp ledning ända tills den tekniska timeouten där ställningen var 11-10 i svensk favör. Bra tålamod och stabil sideout bäddade för ett ryck efter två block och ett ess på den blockerande vänsterspelaren. Azerbajdzjan utjämnade dock trepoängsledningen till 19-19 men en bestämd sideout och en snabb poäng avgjorde setet. I det andra setet tog Karin/Nina kommandot tidigt och dominerade setet in i mål efter övertygande spel och gav Sverige ledningen med 1-0 i matcher.

Svängigt spel för Tadva och Camilla

Två mycket taggade tjejer intog center courten för säsongens första match mot Cunha/Liubymova, men spelet klickade inledningsvis. Svårigheter att komma till bra lägen i egna sideouten och en brasiliansk Azerbajdzjanska som effektivt gick på andra bollar ställde till det för tjejerna. Spelet återhämtade sig något i slutet i slutet av setet i och med att servemottagningen blev stabilare och anfallslägena bättre men setet var ändå förlorat. Det andra setet blev en kamp där lagen följdes åt och bytte ledning mellan sig med stundtals mycket bra bollväxlingar. En imponerande inställning och avslutning vände underläge till setvinst och tvingade fram ett avgörande set. Tyvärr började det tredje lika besvärligt som det första och underläge 1-6 visade sig, trots bra en bra upphämtning, vara ett för stort underläge och setet och matchen till Azerbajdzjan.  

Avgörande Golden match

Med 1-1 i matcher så tvingades en avgörande Golden match fram där Karin och Nina ställdes mot Tadva och Camillas tidigare motståndare Cunha/Liubymova. Med informationen från den första matchen och ett mycket välspelande svenska lag var det aldrig något tvivel om att det var Sverige som skulle till gruppfinal mot Österrike. Genomgående bra sideout och mycket väl genomförd försvarstaktik gav en klar vinst med 21-15 21-12 på 31 minuter.       

Gruppfinal mot Österrik

Sverige ställs nu i gruppfinal mot hemmanationen Österrike under lördag förmiddag. Vinnaren går direkt till Europa finalen våren 2016 och förloraren spelar om 2 och 3 plats under eftermiddagen.

Lördagens matcher:
Karin/Nina – Hansel/Schweiger 11.30
Tadva/Camilla - Schützenhöfer/Plesiutschnig 10.40

Resultaten finner man här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på CEVs hemsida

Följ matcherna streamade live här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Laola.tv

Fler nyheter

Publicerad: 2015-05-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer