Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SBT i Örebro blir inte av i sommar

Ett av sommarens tourstopp var planerade till Örebro. Nu står det klart att siktet ställs in på att försöka få en deltävling på Swedish Beach Tour i Örebro till sommaren 2016 istället. Brist på sponsorer är huvudorsaken.

-Tyvärr har kommunen avslagit båda våra bidragsansökningar. En stor del av kommunens budget går åt till Örebros firande av 750-årsjubileum med Melodifestival och SM-vecka. Trots hårt arbete med att jaga sponsorer har det inte lyckats fullt ut. Men, kommunen är väldigt positiv att ta hit arrangemanget till nästa år, vilket vi kommer att jobba med, säger Madeleine Eriksson, KFUM Örebro.

Hur känns det här för föreningen?

-Såklart tråkigt för vi tror att vi hade fått bra skjuts på arrangemanget i och med 750 årsjubileet. Plus att vi hade en bra plan med landskamp och samarbeten t.ex. gällande bankett och beachfest. Det är mest tråkigt för spelarna som kanske redan gjort planer för att komma hit. Men vi jobbar på för att det ska bli av nästa år istället och förhoppningsvis blir det också bra!

-Det är naturligtvis tråkigt att det inte blir något tourstopp i Örebro i sommar, det är ett hårt slag mot sommarens tourschema. Men, vi jobbar redan nu för nästa års tourschema, och hoppas då att kunna ha med Örebro som är en riktigt bra och intressant sommarstad!, säger Jakob Birgersson, projektledare för Swedish Beach Tour.

Allt om sommarens tour Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-05-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer