Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Berg/Ekbäck 5a på Nevza i Kolding

Björn Berg och Simon Ekbäck gjorde en fin insats i Danmark och gick via vinnarsidan rakt till kvartsfinal. Efter två raka förluster mot Norge slutade man på en 5e plats. Näst bästa svenska resultat var två 13e placeringar.

Av totalt 7 svenska lag gick 5 vidare till den andra dagen. Björn Berg i par med Simon Ekbäck gjorde det bäst och tog sig via två vinster direkt vidare på vinnarsidan medan resterande 4 lag var tvungna att slåss för sin överlevnad redan i lördagens första matcher. Appelgren/Barrefalk och Boman/Levin förlorade sen och slutade på 17e plats medan bröderna Norman och Ström/Jonsson bärgade en vinst var till innan det tog stopp på 13e plats.

Fin placering trots knappa förberedelser

Berg/Ekbäck han bara med två träningar ihop innan det bara av till Danmark men låt inte det påverka spelet. Dag två fortsatte de sin segersvit genom att slå Norges näst bästa lag i en gastkramande match, som kunde avgöras först vid 19-17 i tredje set i svensk favör. I lördagens andra match ställdes laget sen mot Norges OS satsande lag, Horrem/Eithun, som visade sig för svåra i en klar 2-0 förlust. I den andra chansen att ta sig till semifinal så ställdes laget mot de norska U22 europamästarna och det blev ännu en tresättare. Tyvärr tog kanske lördagens första match ut sin rätt och det blev förlust med 15-12 i en 53 minuter lång match. 5e platsen är doen framskriden placering I Nevza sammanhang för svenska herrar.

- Det var väldigt kul att spela mot så bra motstånd och vi gjorde en riktigt bra match mot Hordvik/Kvamsdal. Trots de knappa förberedelserna fick vi till ett bra block försvarsspel, kommenterar Björn.

Norge dominanta

Finalspelet går vidare under söndagen då det tillfälliga danska laget, Hoyer/Kazas, från Danmark gör upp med Norges två bästa lag och de norska U22 europamästarna. Danskarna är en tillfällig konstellation som spelar ihop så deras ordinarie partners tillika bröder inte kan delta denna helg. Semifinalen spelas klockan 11.00 och finalen kl 14.00

Svenska placeringar:

5. Berg/Ekbäck
13. Norman/Norman
13. Jonsson/Ström
17. Appelgren/Barrefalk
17. Boman/Levin
25. Berglund/Hansson
25. Nyström/Gustavsson

Resultaten finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2015-05-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer