Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Två svenska par i Stavanger

World Tour har dragit igång säsongen på allvar, och har nu kommit till Norge. Tadva Yoken och Camilla Nilsson är med, liksom Karin Lundqvist och Susanna Thurin.

- Vi ser verkligen fram emot att spela i Stavanger, där kvalet blir tufft eftersom det är en Majortävling. Men vi är riktigt taggade att få spela vår första världstourtävling för i år, säger Tadva Yoken.

Lång försäsong med träning 

Hon och Camilla Nilsson har varit på två träningsläger under våren; i Florida och i Rio innan de spelade OS-kval för några veckor sedan. Nu har Stockholm varit hemmaplan i ett par veckor där de tränat inför Stavanger och för resten av sommaren. 

Till USA efter Norge

- Vi kommer att fortsätta till ST Petersburg i USA, där vi var på träningsläger i våras. World Tour kommer dit och då är vi där och spelar. Alltid fantastiskt kul att tävla i USA då publiken är riktigt kunnig och då det alltid är en folkfest, precis som det ska vara, säger Tadva.

De hoppas även på att kunna ta en plats till EM, som avgöras i Klagenfurt i slutet av juli. Frågan är om den svenska publiken kommer att få se lag Tadva/Camilla i sommar över huvud taget?

- Absolut! Vi kommer spela en del på Swedish Beach Tour också, men vilka tävlingar det blir får vi se lite längre fram i sommar.

Träningspartner blir tävlingspartner i Norge

Karin Lundqvist spelar i Stavanger med Susanna Thurin, eftersom Nina Grawender stannar hemma och förbereder sig inför sin återkomst. Hon fick känningar i ryggen under World Tour i Prag för några veckor sedan. Därmed blir det Lundqvist/Thurin som spelar tillsammans i Norge. De har tidigare tränat en hel del tillsammans.

- Det ska bli jättekul att spela, nu går jag tillbaka till att blocka, och Sanna är en bollsäker spelare som det ska bli roligt att ställa upp tillsammans med. Vi ser fram emot att kunna utmana motståndarna i kvalet, säger Karin Lundqvist.

- Det blir också en jättehäftig erfarenhet för Sanna, med hennes träningsvillighet och framåtanda förtjänar hon verkligen att få spela på den här nivån. Givetvis vill jag allra helst spela med Nina, men det är bra att Nina står över denna för att inte ta några risker, säger Karin

Följ World Tour Major i Stavanger Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2015-06-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer