Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Landslaget drar sig ur Europeiska Spelen

Det blir ingen beachvolley i Europeiska Spelen i Baku för landslaget Nina Grawender och Karin Lundqvist. Ninas skada hon ådrog sig tidigare i sommar är ännu inte återställd för att laget ska kunna komma till spel.

Istället för resa till det första Europeiska Spelen blir det fokus på rehab för Nina Grawender de närmsta veckorna. Det var i Prag som hon efter en gruppspelsmatch kände att det inte stod rätt till i ryggen.

- Det går inte att med ord beskriva hur tråkigt det är att missa tillfället att få representera Sverige i Baku. Det känns både oturligt och kämpigt att efter en så bra försäsong behöva lämna återbud. Det som känns bra nu däremot är att rehaben är i full gång och jag är fokuserad på att komma tillbaka på banan så snart som det är möjligt, säger Nina Grawender.

- Det är jättetråkigt för Nina personligen, för laget och för Svensk volleyboll att inte vara spelbara till Baku. Nu handlar det istället om att komma tillbaka till spel, säger landslagschef Hannes Brinkborg.

Hur blir det med lagets OS-satsning?

- Det är fortfarande långt kvar innan det sista laget till OS tas ut i juni 2016. Nu skyndar vi långsamt med rehabträning för att laget ska kunna vara med och tävla senare i sommar. Varje tävling på World Tour ger OS-poäng, och dessutom är vi med i nästa steg i OS-kvalet Continental Cup, säger Brinkborg.

Nästa tävling för damlandslaget är först om tre veckor i Schweiz, följt av World Tour i Japan om sex veckor. Efter midsommar fattas beslut om hur statusen är för att vara med på dessa.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2015-06-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer