Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svensk presschef i Baku

Europeiska spelen i Baku, har en svensk presschef som håller i trådarna kring beachvolleyn. Det är Agneta Elmegård som är utsedd av det Europeiska Volleybollförbundet, CEV, att hjälpa journalister på plats.

– Det är alltid lite pirrigt när det är sådana här stora omfattande turneringar med mycket logistik kring. Man vet att det alltid är en väldigt krävande presskår på plats, nervösa spelare som inte hittar och mycket text och bilder som ska produceras under en intensiv period. Det i kombination med väldigt lite tid för vila och sömn kan göra mig fullständigt skräckslagen, säger Agneta Elmegård.

Mångårig erfarenhet från volleyboll och beachvolley

Till vardags är hon reporter på Aftonbladet, och har varit på flera internationella uppdrag i volleyboll och beachvolley tidigare. Hon har spelat volleyboll i många år själv, och satt med i Svenska Volleybollförbundets styrelse fram till för några år sedan.

– Mitt uppdrag på plats ät att se till att journalister på plats får tillgång till spelarna i den mixade zonen. Hålla i presskonferenser och uppdatera CEV:s hemsida.

Du har ju varit iväg tidigare på liknande uppdrag. Vilket har varit allra roligast?

– Min första OS-turnering för ungdomar i Singapore 2010 var fantastisk ur idrottslig synpunkt. Men det mest minnesvärda ögonblicket som presschef var nog OS-kvalet 2012 i Tokyo när det kom ett jordskalv precis minuten innan Serbien och Japan skulle starta sin match. 14 000 åskådare blev helt tysta och det enda man hörde var gnisslet från den enorma arenan. Själv trodde jag att jag skulle dö! Nu är det slut, tänkte jag, avslutar Agneta.

Europeiska spelen i Baku

Europeiska spelen i Baku, Azerbajdzjan 12-28 juni är ett evenemang med 30 grenar, bland annat beachvolley.

Allt om spelen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-06-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer