Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM 2015

Det drar ihop sig till en av årets definitiva höjdpunkter, Beachvolley-SM. Glädjande blir det ännu fler än vanligt som tar chansen till några dagar i Falkenberg och Skrea strand då det blir fler än 350 lag som deltar. Beachvolley-SM går 27/7-1/8.

Vad gäller för de anmälda?

Deadline för anmälan i alla klasser utom dam- och herrseniorer är satt till 20 juli. Dam och herr ska vara anmälda den 27/7.

För att komma med i startfältet gäller entrypoäng för seniorer, dam herr och mixed*. För ungdomar och veteraner gäller rankingpoäng i första hand och anmälningstid i andra hand. För alla klasser gäller att lagavgiften är betald innan anmälningstidens utgång.

Observera att anmälningstiden räknas vid fulltaligt lag och således har ”partner sökes-lagen” ingen plats i anmälningslistan. Lag som byter partner avanmäler sig först och gör därefter en ny anmälan och således är det nya lagets tidpunkt för anmälan som gäller.

Eftersom det är rekordmånga anmälda lag kommer eventuellt inte alla anmälda lag att kunna beredas plats pga tillgänglig yta och antalet möjliga banor. Hur många lag som kan tas emot i respektive klass och vilka lag som kommer med i tävlingen bestäms efter att anmälningstiden gått ut och presenteras på Svensk volleybolls hemsida senast 24.00 natten mellan onsdag och torsdag 22-23/7.

När det sedan kommer till seedning är det återigen entrypoäng som gäller för seniorer, se * för mixed. För veteraner och ungdomar är det rankingpoäng som räknas. Lag utan poäng kommer att seedas i första hand geografiskt. Poäng från tävlingar 25-26 juli kommer att räknas in även för ungdom, veteran och mixed.

I tremanna där rankingpoäng inte används är det anmälningstid som gäller för att komma in och seedningen görs i första hand geografiskt. I tremanna kommer alla placeringar att spelas ut, dvs det blir spel under två dagar för samtliga.

* Lag kommer in i startfältet på sina erhållna entrypoäng. Är fler lag anmälda än maxantalet platser har lag med högre mixedentrypoäng företräde och i andra hand lag med mixedrankingpoäng. För att få fram mixedentrypoäng summeras spelarnas mixedentrypoäng samt 15 % av individens entrypoäng från herr- respektive damklasserna. För lag utan mixedentrypoäng men med mixedrankingpoäng summeras spelarnas mixedrankingpoäng samt 15 % av individens rankingpoäng från herr- respektive damklasserna. För mixedklassen kommer totalpoängen för lagen att räknas ut manuellt och det görs efter anmälningstidens utgång.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-07-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer