Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Blåsig tredje dag på SM på Skrea Strand

Under onsdagen var det spel på 19 banor på Skrea strand i Falkenberg. Veteraner, U19 och mixedklassen spelade och gjorde allt de kunde för att bemästra blåsten. Och glädjen lyste igenom hos lagen, särskilt de som överlistade vindarna. Se film nedan.

- Jag gillar att spela i blåst, hade det varit lite varmare hade det varit som det är på stränderna i Australien, säger Niclas Theander, Bromma KFUM som spelar i veteraner +40.

Han spelar tillsammans med Peter Jacobsson från Jönköpings Beachvolley club. De har inte spelat ihop tidigare med fann varandra på en turnering på Öland.

- Att vara här är riktigt roligt. Det är ett bra arrangemang och vi har fått en bra start nu när vi vann mot Falköping med knapp marginal, säger han.

De två har aldrig varit på SM förut, men kände att de gärna ville vara med och testa.

- Så här på gamla dar är det roligt att testa något nytt.

Rekordmånga veteranlag

I år är 110 veteranlag med, jämfört med 77 i fjol och 41 lag året dessförinnan.

På bana sex har en annan av veteranmatcherna i +40-klassen för damer just avslutats. Där drog IKSU-spelarna Cattis Johansson och Fia Bergström det längsta strået och vann.

- Det gick inte att serva som vanligt i blåsten, men vi hade roligt ändå och det är ju alltid roligt att vinna, säger Cattis.

Fia har tagit med sig sonen som också spelar, och de det blir en familjeaktivitet på sommaren med att komma till Beachvolley-SM.

- Vi är imponerade över att det flyter på så bra med arrangemanget, med så många lag på så många banor. Det är verkligen bra att få ihop det, arrangörsklubben är nog vana, säger Fia.

Spelscheman och resultat Länk till annan webbplats.

Film nedan med IKSU-spelarna Cattis Johansson och Fia Bergström


Fler nyheter

Publicerad: 2015-07-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer