Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

EM en viktig erfarenhet rikare

Tadva Yoken och Camilla Nilsson är på plats i Klagenfurt där de spelar EM. I gruppen har de förlorat sina två första matcher mot Litauen och Finland med 2-1 i set, där svenskorna vunnit första seten. Under torsdagen avgörs sista gruppspelsmatchen.

Tadva och Camilla fick den allra sista platsen till EM när ett lag drog sig ur. Dagen före matchstart kom beskedet, och två timmar senare var de på väg till Österrike. De har förlorat de två första matcherna, och har därför ingen chans att gå vidare till slutspel. Den sista matchen mot Tyskland avgörs på torsdag kl 12.

Landslagschef Hannes Brinkborg följer matcherna.

”Matchbilden har varit väldigt lik i de båda matcherna där Camilla och Tadva har börjat mycket bra både spelmässigt och resultatmässigt (9-3 i första matchen). Aggressivt poängspel och bra egen side out har borgat för vinst i första seten.

Skakig side out

I de andra seten har den egna sideouten blivit skakig och motståndarna har tagit kommandot och vunnit seten ganska klart även om det varit många längre bolldueller. De tredje seten har varit i samma anda, med stort underläge relativt tidigt och mycket uppförsbacke. Den första matchen mot Litauen rann det iväg men i den andra matchen mot finskorna så lyckades tjejerna ta ikapp det stora underläget och utjämna till 14 lika efter att ha räddat 4 matchbollar i rad. Det blev med andra ord en rafflande avslutning. Det hjälpte dock inte utan man förlorade tillslut med 19-17.

Övertog 10:e ranking

Laget har haft bra möjligheter då motståndet varit lägre rankade i och med att man nuförtiden fastställer grupperna två veckor innan och sedan ersätter lagen som drar sig ur. Camilla och Tadva fick därmed överta en plats som var rankade 10.

Det är mycket möjligt att en vinst hade varit tillräckligt för att ta sig vidare från gruppen men när man nu ställs mot gruppettan Tyskland idag, som redan har två vinster, så kan man inte gå vidare oavsett vinst. Det som återstår av EM 2015 är en lärorik match mot ett bra lag. Det är naturligtvis inte lätt att komma in så sent som Tadva och Camilla fick göra med det sena beskedet, helt utan förberedelser såväl mentala som praktiska på plats men man har kämpat väl och stundtals spelat mycket bra. Naturligtvis glädjande att de var så nära ett möjligt avancemang från gruppen och får med sig en oförglömlig Klagenfurtupplevelse hem i bagaget.”

Följ matchen live idag kl 12 mot Tyskland på laola1.tv gratis.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-07-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer