Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Rekordmånga lag på SM

Det har aldrig varit så många lag på SM som i år. Över 400 lag har varit med på Skrea strand under veckan, i klasser från tremanna till veteraner. Det är en ökning med nästan 100 lag sedan i fjol.

Allt fler spelar beachvolley i Sverige. Ungefär 9000 spelare har licens för volleyboll och beachvolley i Sverige. Siffran har ökat med 16 procent de senaste fyra åren, med en uppgång varje år. 3000 spelar och tävlar i beachvolley. Till det ska man lägga alla som spelar på stränder och i parker som inte tävlar och därmed inte ingår i statistiken.

Alla möts vid sidan av banorna

Det märks tydligt på Skrea strand att fler gillar sporten. Många sitter i solstolar vid sidobanorna och tittar, umgås och hejar.

- Det är så socialt att vara här. Roligt att sporten växer och att många fler upptäcker hur kul det är att spela beachvolley, säger en av besökarna.

Ökning på ungdomssidan och bland veteraner

I ungdomsklasserna är det 116 lag i år, jämfört med 99 lag i fjol. I veteranklasserna är det 110 att jämföra med 77 förra året. Den här ökningen har varit stadig sedan flera år tillbaka. 

Semestervecka går åt för funktionärerna

Arrangören Falkenbergs Volleybollklubb har över 150 personer som är funktionärer under veckan. En del tar en semestervecka för att vara på Skrea strand hela veckan och hjälpa till i kiosktältet, bygga banor, döma eller sitta i sekretariatet. Dessutom finns bollrullare och andra funktioner som behövs för att hela arrangemanget ska fungera.

- Det är en god vecka, det är många som kommer förbi och tittar, både Falkenbergare och andra. Det blir en folkfest. Jag har varit här tolv år i rad, det är en tradition. Vi är över 150 personer som jobbar och kämpar under veckan som funktionärer, säger Anders Bengtsson i Falkenbergs Volleybollklubb.

U17  och veteraner +45 inleddes under fredagen, och seniorspelet fortsätter med gruppspel och slutspel.

För resultat, kika här Länk till annan webbplats.

Bankett lördag


Fler nyheter

Publicerad: 2015-07-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer