Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige på plats inför U20-EM

Den 2-5 september spelas U20-EM på Cypern. Sverige finns representerat av Jacob Link (Lunds VK) och Jakob Molin (Sollentuna VK), som coachas av Rasmus Jonsson. På bilden är killarna intervjuade på plats på Cypern.

- Det känns bra att kunna hjälpa nästa generations beachvolleyspelare i Sverige att utvecklas snabbare. Sen är det ju intressant att se hur Sverige står sig i den här åldern. Men resultatmässigt beror det väldigt mycket på hur mycket lagen har spelat/tränat beachvolley tidigare och resultatet speglar inte alltid så väl spelarnas långsiktiga potential, säger Rasmus.

Lottningen kommer på tisdag kväll, och först då vet vi spelschemat. Gruppspelet inleds onsdag och fortsätter på torsdag. Fredag och lördag är det slutspel och finalspel.

Rasmus Jonsson har en lång karriär som spelare, tränare och coach. Han började spela när han följde med sin storebror på tävling som 14-åring och fastnade direkt. Han har tagit pallplats på SM och på Swedish Beach Tour samt spelat mot europeiskt motstånd. Nu ska han coacha Jakob och Jacob på Cypern:

- Jag hoppas kunna dela med mig av kunskap och erfarenhet. Få spelarna att förstå vad som är viktigt i beachvolley och förhoppningsvis få dem motiverade för att en dag satsa ordentligt på beachvolley.

Vad tror du om Sveriges möjligheter till bra prestation?

- Det viktigaste för oss blir att fokusera på vår egen prestation och göra bra saker utan att ge bort för många poäng. Sen hur långt det räcker beror ju givetvis på vilken nivå övriga lagen håller, avslutar Rasmus Jonsson.

Följ tävlingen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-08-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer