Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tre svenska damlag i semifinal i Göteborg

Tadva/Camilla, Karin/Anne-Lie och Susanna och Kristina Thurin är alla vidare till semifinal i Nevza beach i Göteborg. Barrefalk/Appelgren slutade som bästa svenska herrlag på en fin femteplats.

Tadva och Camilla var det enda svenska laget på vinnarsidan efter första dagen och de fortsatte sitt fina spel under lördagen. De stod för en rysarvinst mot första rankade finska laget Hasu/Pakkineen med 16-14 i tredje set vilket förpassade dem rakt in i semi. Matchen avslutades med ett serveess på matchbollen som tyktes gå som i slowmotion när den seglade genom luften och trillade ner klart innanför baslinjen mellan de finska spelarna.

Karin och Anne-Lie fick ta förlorarvägen till semi genom att slå Ögren/Lindström och sen de båda Norska lagen Pedersen/Helland-Hanssen och Lunde/Ulveseth, alla med 2-0 i set. Semin blir en repris på gårdagens senska prestigematch mellan Karin/Anne-Lie och Tadva/Camilla.

-Vi är väldigt nöjda med vårat spel så här långt och att vi tagit oss till semifinal genom tre raka vinster mot bra lag. Det skall bli väldigt kul med morgondagens finalspel på hemmaplan, kommenterar Tadva Yoken

Systrarna Thurin avslutade fredagen med förlust med minsta möjliga marginal mot Norska Kongshavn/Solvoll men slog under lördagen i tur och ordning Sinisalo/Lahtianen från Finland, Wallin/Alderblad Sverige och Finska första laget Hasu/Pakkinen i två raka set. De ställs nu återigen mot Kongshavn/Solvoll i semifinal och vi kan hoppas på en lika underhållande match som fredagens men med annan vinnsre för att få en helsvensk final.

Placeringar damer dag 2:
9. Ögren/Lindgren
7. Wallin/Alderblad

Tangerat bästa resultat

När turneringen startade sin andra dag fanns tre svenska herrlag kvar i turneringen. Men idel svenskmatcher gjorde att tre lag snabbt blev ett, det redan efter lördagens andra matchomgång. Barrefalk/Appelgren slog först överraskandde komfortabelt Tholse/Hermann och sedan i en rafflande match Boman/Lewin som hade en tuff första match för dagen mot Norges Moen/Opsahl som vanns med minsta marginal 17-15 i tredje. Det blev dock tufft för Barrefalk/appelgren att ladda om och Solhaug/Bergerud visade sig bli för svåra och efter förlust 0-2 så slutade de på en 5-plats, vilket tangerar det bästa resultaten från svenska herrlag i Nevza sammanhang.

Placeringar herrar dag 2:
9. Tholse/Hermann
7. Levin/Boman
5. Appelgren/Barrefalk

Finaldagens spelschema och resultat fins på länkarna neda:

Damer resultat/Resltat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Herrar spelschema/Resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-11-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer