Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Silverplats för Karin och Anne-Lie

Japanskorna Kusano/Hasegawa blev för svåra i finalen av den internationella inbjudningsturneringen Spike For Peace på Filipinerna och Karin och Anne-Lie får därmed nöja sig med ett silver efter en väl genomförd turnering.

Anne-Lie och Karin avslutar sin framgångsrika säsong 2015 med ännu ett fint resultat. Efter finalförlust och en silvermedalj i den internationella inbjudningsturneringen Spike For Peace på Filipinerna kan laget räkna sina förluster under årets säsong på en hand. Inga världsnamn deltog i turneringen men flera av de 13 deltagande lagen kom från väldigt starka beachvolleynationer så som tex Brasilien, Holland, Australien och Spanien.

Tvåa i gruppen efter skiljeset

Karin och Anne-Lie tog sig till kvartsfinal som tvåa i sin grupp efter att ha förlorat gruppfinalen mot Japan med 17-15 i tredje set. I slutspelet slog man sen i tur och ordning Thailand och Brasilien med 2-0 respektive 2-1 innan man ännu en gång ställdes mot japanskorna Kusano/Hasegawa i Finalen.

Japan visade sig ännu en gång för svåra och svenskorna kunde inte bjuda upp till match på samma sätt som i gruppspelet utan förlorade med 19-21 12-21. Karin och Anne-Lie får därmed nöja sig med en silvermedalj efter att totalt ha vunnit fyra matcher och bara förlorat mot Japan i en fin säsongsavslutning.

Framgångsrik säsong

- Det är roligt att se att Karin och Anne-Lies framgångar fortsätter och framför allt den internationella matchning och erfarenhet det innebär inför 2016. När inte konkurrensen är på världsnivå så är det än viktigare att kunna fokusera på sitt eget spel och komma upp i nivå för att gå långt. De fortsätter visa att de håller en stabil nivå ihop, kommenterar Hannes Brinkborg, landslagschef i Svensk volleyboll.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-12-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer