Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Full pott för Simon Bohman

Årets spelare och årets genombrott i beachvolley 2015 blir Simon Boman, Göteborg Beachvolley Club. 24-åringen tog tillsammans med Christofer Levin SM-guld och etablerade sig som toppspelare i Sverige i år.

För första gången har beachvolleyspelare och medlemsföreningar varit med och röstat fram vilka som ska få de prestigefyllda utnämningarna Årets spelare och Årets genombrott. Simon Bohman fick 40 % av rösterna.

- Oj, vad superglad jag blir! Jag är stolt och ser tillbaka på en jättebra sommar. Vi kämpade hårt i början av sommaren med en tuff start, men allt lossnade och äntligen förstod vi hur stort det är att vinna SM, som så många pratat så mycket om. Att få de här utmärkelserna är också stort, säger Simon Bohman.

För fem år sedan hade han inte kunnat drömma om sommarens alla framgångar. När han var 19 år började han med volleyboll, men en knäskada satte stopp för att hoppa på hårt underlag. Som en allsidig idrottare ville han testa beachvolley istället och började träna i Göteborg, där världens största inomhushall för beachvolley finns. Och nu är han med i en elitsatsning i klubben, tränar 15-20 timmar i veckan med målsättning att spela internationellt.

- Beachvolley är en fantastisk sport och det är så roligt att både träna och spela. Jag har dessutom förmånen att ha ett arbete som jag kan kombinera satsningen med, säger Simon som ska fira med att spela seriespel under tisdagskvällen i Beach Center i Göteborg.

Motivering

24-åringen från Göteborg tog under 2014 plats på två stopp på Swedish Beach Tour. Ett år senare ligger han högst upp på rankingen individuellt och i lag. Simon Bohman kan se tillbaka på en säsong 2015 som innefattar SM-guld, vinst på SBT i Jönköping samt två finalförluster bland annat i Tourfinalen i Umeå. Till detta kan Simon nu lägga båda utmärkelserna årets spelare och årets genombrott. Simon är en allsidig spelare med ett bra block och som gjort framsteg på så gott som alla områden. Med en bra fysik och inställning blir det spännande att se vad framtiden har att ge. 

Fler nyheter

Publicerad: 2015-12-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer