Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tourfinalen i Umeå flyttar

Finalen av Swedish Beach Tour flyttar! Beachvolleyfantasterna i Umeå kan dock vara lugna. Det rör sig nämligen om en kort flytt om cirka 300 meter, från Rådhustorget till den luftiga ytan vid Skeppsbron.

17-20 augusti står beachvolleymeckat Umeå återigen arrangör för sommarens skönaste evenemang när finalen av Swedish Beach Tour (SBT) går av stapeln. Nytt för i år är bland annat att kalaset arrangeras vid Skeppsbron istället för Rådhustorget.

Beslutet grundar sig på kommunens planer om att bygga om torgområdet.

Vi tror att närheten till vattnet kommer ge en fin inramning och en skön stämning till arenan. På Skeppsbron finns också mer yta vilket ökar möjligheterna att skapa härliga kringarrangemang och samarbeten med andra aktörer, säger Caroline Eklund, projektledare från IKSU, som är lokal arrangör.

Swedish Beach Tours projektledare, Jakob Birgersson, är inne på samma spår:
- Det känns spännande med en ny spelplats. Efter förra årets succé känns det riktigt kul att Tourfinalen ska spelas i Umeå igen och en ny spelplats kan spetsa till arrangemanget ytterligare. Publiken i Umeå bjuder alltid på folkfest, årets upplaga lär inte vara annorlunda.

Beachvolleyfantasterna kan med andra ord se fram emot ännu en sommar där den svenska beachvolleyeliten invaderar stadens centrum.

Aktiviteter
Onsdag 17/8
Kidsvolley
Företagscup

Torsdag 18/8
Inledande spel, Swedish Beach Tour

Fredag 19/8
Åttondelar och kvartsfinaler, Swedish Beach Tour.

Lördag 20/8
Semifinaler och finaler, Swedish Beach Tour.
Officiell beachfest

För mer information om Swedish Beach Tour
www.swedishbeachtour.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

IKSU
IKSU är en öppen ideell idrottsförening och har till ändamål att möjliggöra utövande av idrotts-, frilufts- och friskvårdsaktiviteter för medlemmarna, samt främja gott kamratskap. Föreningen är ansluten till Sveriges Riksidrottsförbund (RF). IKSU består av cirka 22 000 individuella medlemmar. IKSU erbjuder ett varierat utbud av fysiska och hälsofrämjande aktiviteter. Verksamheten innefattar träning, tävling, rekreation och rehabilitering. IKSU äger ett bolag; IKSU Hälsa AB, med verksamhet inom friskvård, behandlingar och konferens. Föreningen har tre anläggningar i Umeå. IKSU:s vision är "Ett friskare och starkare Umeå"

Kontakt projektledare SBT Umeå
Caroline Eklund
Mobil: +46 70-298 16 69
E-post: caroline.eklund@iksu.se

Terese Robertsson
Mobil: +46 70-237 53 41
E-post: terese.robertsson@iksu.se

Fler nyheter

Publicerad: 2016-04-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer