Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Lundqvist/Rininsland tillbaka i Sotji

Beachvolleyduon Karin Lundqvist och Anne-Lie Rininslands säsongsupptakt rullar vidare. I dag går de in i kvalet till världstourtävlingen i Sotji, en stad de har minst sagt goda minnen från.

Så sent som i september, förra säsongen, var det just i den ryska OS-staden som Karin och Anne-Lie skördade sina hittills största framgångar när man besegrade både Lettland och Frankrike och därmed kvalificerade sig för juni månads OS-kval i Stavanger.

Nu är man tillbaka för att spela hem nya skaplar:
- Det ska bli fantastiskt kul att komma dit igen. Vi har framgången i färskt minne, sa Lundqvist när volleyboll.se fick ett ord med henne srax innan avresan.
- Det blir en extra trygghet att spela där; en plats som vi känner till väl. Det gör att vi kan lägga energi på rätt saker.

Duon kommer senast från dubbla tävlingar i Kina. Det slutade visserligen med respass i såväl Xiamens som Fuzhous kval efter knappa och hedersamma förluster, men Lundqvist ser positivt på prestationerna:
- Vi visade ändå stundtals vad vi gick för. Tyvärr hade vi svårt att vinna de där avgörande bollarna och då hade vi inte riktigt marginalerna på vår sida. Självklart var det trist, men vi känner ändå att det var en lyckad resa som vi tar med oss många lärdomar från.

09.40 svensk tid dundrar Lundqvist/Rininsland igång första kvalmatchen i Sotji. Svenskorna går in i tävlingen seedade som 18:e par. Italienskorna Perr/Giombini, som står för motståndet, är i sin tur rankade som 15:e.

Följ tävlingen på den officiella tävlingssidan! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

LÄS MER
Magnusson mottog finaste förtjänsttecknet Länk till annan webbplats.
Junior-SM skriver historia Länk till annan webbplats.

Säsongskrönika: Lång dags färd mot säsongens slut Länk till annan webbplats.


Klart: Sarna förlänger med Lindesberg Länk till annan webbplats.

Allt om guldfirandet Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-05-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer