Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Rininsland/Lundqvist utslagna - framgångsrik tävlingsvecka över

Karin Lundqvist och Anne-Lie Rininsland är utslagna ur världstourtävlingen i Antalya, Turkiet. Tyskorna Bieneck/Großner var det starkare laget för dagen och avgick med segern i två raka set.

Siffrorna skrev till klara 21-10, 21-13. Förlusten till trots kan beachvolleyduon blicka tillbaka på en framgånsrik tävling.

Rininsland/Lundqvist tog sig vidare som grupptvå efter ett galet poolspel, där alla slog alla. Svenskorna spelade jämnt mot grand slam-vinnarna Kolosinska/Brzostek (seedade som trea i turneringen) och var en hårsmån från att slå tjeckiskorna Slukova/Hermannova, som vann tävlingen i Antalya så sent som förra året. I den sista poolspelsmatchen dundrade man över Syrtseva/Abalakina i två raka set (21-15, 21-11) och tog sig på så vis vidare till slutspel.

-  Avancemanget  från poolspelet är otroligt värdefullt och stärker verkligen självförtroendet. Med tanke på vilka vi mötte betyder det att vi kan vinna mot vilket lag som helst. Det är ett kvitto på att vi är riktigt bra; att vi är där - inte bara nästan där, sa Anne-Lie Rininsland under gårdagen.

LÄS MER
Inför: Sverige vs Ungern Länk till annan webbplats.
Herrlandslaget till Ungern: "Gör mig motiverad" Länk till annan webbplats.

Internmatchen oavgjord: "Ville se attityd" Länk till annan webbplats.

Publikfest när Sverige besegrade Danmark - igen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Landslagsmånaden: Datum och tider att hålla koll på Länk till annan webbplats.
 


Fler nyheter

Publicerad: 2016-05-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer