Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dubbla svenskduor kvalar i Moskva

I dag, tisdag, dundrar grand slam-turneringen i Moskva igång. För svensk del är två beachvolleyduor på plats för att kvala.

Lundqvist/Rininsland och Grawender/Karlsson befinner i Moskva för att kvala in till grand slam-tävlingen som arrangeras under veckan.

För de sistnämnda är det första världstourtävlingen för säsongen. Lundqvist/Rininsland har å sin sida ställt upp i sammanlagt fyra tourtävlingar.

Den senaste tävlingen, som arrangerades i Antalya, var ett stort fall framåt. Svenskorna spelade jämnt med flera av de toppseedade lagen och tog sig vidare till Round 1 efter ett galet poolspel. Väl där blev det visserligen uttåg direkt, men duon kunde ändå ta med sig många positiva besked:
- Fenomenalt bra! Känslan har varit positiv sedan vi startade i Kina och pusselbitarna faller på plats steg för steg. Det är sporrande att spela bra mot tufft motstånd och att vinna matcher. Det är en skön självförtroende-boost som vi tar med oss in i kommande tuffa turneringar, sa duon till volleyboll.se efter tävlingen.

UPPDATERING

Grawender/Karlsson fick se sig besegrade av slovakiskorna Dubovcova/Nestarcova SVK [9] i två raka set (21-8, 21-6) och är därmed utslagna ur kvalet.

Rininsland/Lundqvist vann i sin tur matchen mot holländskorna Braakman/Sinnema [15] med 2-1 (21-16, 21-15) och är därmed vidare till nästa kvalrunda. Ytterligare en vinst innebär att duon kvalificerar sig för main draw. Matchen spelas 13.50, svensk tid.

UPPDATERING 2


Rininsland/Lundqvist slogs ut ur kvalet efter förlust mot toppseedade holländskorna van der Vlist/van Gestel [2] i den andra och avgörande kvalomgången.

Här finns mer info om tävlingen! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (FIVB:s hemsida)

Fler nyheter

Publicerad: 2016-05-24

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer