Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Chansningen gick hem - nu väntar EM-äventyr för Rininsland/Lundqvist

Anne-Lie Rininsland och Karin Lundqvist satsade är klara för EM som drar igång i morgon, onsdag! Det står klart sedan beachvolleyduon kommit in som reserver under tisdagskvällen.

Svenskorna låg placerade som tredje reserv inför tisdagens inskrivning och chansade vilt när de satte sig på flyget mot schweiziska Biel tidigare under dagen. Och det lönade sig bevisligen, om än efter lite tur.

- Otroligt skönt! Det var två tyska lag framför oss på reservlistan, men deras lagkvot var redan full, så när ett ryskt lag glömde skriva in sig tillföll deras plats oss, förklarar Karin Lundqvist.

Rininsland/Lundqvist ersätter därmed ryskorna i Pool B och övertar dessutom deras seedning (18). Någon längre uppladdning är det dock inte tal om. Duon har nämligen fått äran att öppna hela mästerskapet när de tar sig an slovakiskorna Dubovcova/Nestarcova (15) på center courten redan 08.00, i morgon onsdag.

"Inget att förlora"

- Visst är det kort tid att ställa om till tävling, men just nu känns det bara fantastiskt att över huvud taget få vara med. Vi har ingenting att förlora. Varenda match vi spelar är ett stort plus. Vi längtar efter att komma igång och spela. Eventet är välarrangerat - det ser fantastiskt ut med hur de byggt upp stadion precis vid vattnet. Att vi spelar tidigt i morgon är verkligen inget att gnälla över, fortsätter Karin.

Sammanlagt väntar nu tre tuffa gruppspelsmatcher; två under onsdagen och en under torsdagen. Utöver Slovakien utgörs motståndet av toppseedade holländskorna Meppelink/Van Iersel (2) och norskorna Kjølberg/Lunde (31). För avancemang till slutspelet krävs att Rininsland/Lundqvist placerar som grupptrea eller bättre.
- De norska tjejerna har vi aldrig mött, men vi har koll på dem. Slovakiskorna är har vi sämre pejl på. Holländskorna är i sin tur givetvis jätteduktiga. Men det är inget vi fokuserar på. Vi har chans att slå alla lag, det är helt och hållet upp till oss. Vi ska bara gå och spela aggressivt och med stor energi - göra vårt bästa, oavsett motstånd, fortsätter Lundqvist.

Vad är målet?
- Först och främst vill vi ta oss vidare från gruppspelet. Sedan vore det väldigt kul att slå mitt personbästa: en niondeplats.

Här finns mer info om mästerskapet! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta om Beachvolley-EM (dam)
Var? Biel, Schweiz
När? 1-5 juni
Antal lag: 32
Svenska deltagare: Anne-Lie Rininsland / Karin Lundqvist (Pool B. seedade som 18:e lag)

Match för match

2016-06-01


08.00 - Sverige vs Slovakien
18.00 - Sverige vs Holland

2016-06-02


17.00 - Sverige vs Norge

2016-06-03


Round 1
Round 2

2016-06-04


Round 3
Semifinaler

2016-06-05


Bronsmatch
Final

Fler nyheter

Publicerad: 2016-05-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer