Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Appelgren/Bohman Major-kvalar i Porec

Appelgren/Bohman fortsätter sitt äventyr på världstouren. Nästa stopp: Major-tävlingen i Porec, Kroatien.

Martin Appelgren och Simon Bohman har tävlat flitigt hittills i sommar. Sammanlagt fem turneringar runt om i Europa och Sverige har betats av under juni, och nu är det dags för den sjätte. Sedan i söndags befinner sig Sveriges topprankade herrpar i Kroatien för att kvala in till Porecs Major.
- Vi måste verkligen prestera på topp, nästan över vår högstanivå, för att kvala in. Alla lag som deltar tillhör världstoppen, vilket är motiverande. Det är på den här nivån vi vill utmana, så det känns kul att få chansen att spela mot sådant motstånd, säger duon.

Hur har ni laddat upp?
- Vi har haft en vecka hemma i Göteborg vilket har varit skönt. Vi hade en intensiv tävlingsperiod i början av månaden, men har nu hunnit andas ut lite och fokuserat på de bitar som behöver förbättras i vårt spel. Vi har också lagt en del tid på gymmet, något som kan vara svårt att göra på resande fot. Det är alltid nyttigt att koppla av en vecka mellan reseperioderna och umgås med nära och kära.

Hur har säsongen varit hittils?
Säsongen har verkligen rusat fram och egentligen gått lite som förväntat. Vi har stött på otroligt tufft motstånd utanför Sverige, där vi utmanar men inte riktigt lyckas hålla nivå under hela matcher. Men vi får med oss massor av erfarenhet. I Sverige är vi obesegrade hittills, vilket känns kul. Vi har flera starka lag på hemmaplan som vi ser fram emot att fajtas mot under sommaren. Vi väntar dock fortfarande på ett rejält genombrott internationellt, en plats i huvudrundan är vårt nästa mål i satsningen.

Hur känner ni att ni utvecklas?
- Det är vår första säsong tillsammans, så vi känner fortfarande att varje turnering utvecklar oss som lag. Vi har blivit lite lugnare och tryggare tillsammans vilket gett oss mer stabilitet i spelet. När vi hela tiden utsätter oss för tuffare motstånd ökar vi också vår högstanivå, tvingas vara skarpare i avslut och minska de rena misstagen. Vårt grundspel, främst mottag och pass, är något vi tränat hårt under höst och vår och där har vi också gjort framsteg. Vi har blivit bättre på att komma till bra situationer.

Vad är nästa steg?
- Att prestera bättre internationellt och att tuffa till oss mot de erfarna lagen. Vi har en bra nivå som vi måste våga och kunna upprätthålla under hela matcher. Man har inte råd att hamna i en svacka och tappa tre, fyra poäng i rad när man möter världseliten. Vi jobbar givetvis konstant på tekniska bitar som behöver förbättras också, och på sistone har vi haft en del anfallsfokus.

Första hindret på vägen mot main draw utgörs av litauerna Kazdailis/Rumsevicius. Matchen startar 17:00.

- Vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla som hejar på oss hemifrån och följer med oss på resan. Vi uppskattar och känner av allt stöd!

Fler nyheter

Publicerad: 2016-06-28

Senast uppdaterad: 2016-06-28

Visa fler nyheter

Sponsorer