Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U19-VM: Äventyret över för Haak/Åhman

Team Haak/Åhmans VM-äventyr i Larnaka är över. Duon inkasserade två nya 1-2-förluster under fredagen, något som innebär att de missar slutspel med en hårsmån.

Isabelle Haak och Fanny Åhman slutade fyra i gruppspelet vid U19-VM i Larnaka, Cypern. Torsdagens 1-2-förlust mot Paraguay följdes under fredagen upp av två nya, snöpliga uddasetsförluster mot Ryssland och Thailand. Duon stannar därmed på tre poäng.

Coach Robert Söderberg efter matchen mot toppseedade ryskorna Tsyganova/Kozhadey:
- Tung förlust efter en bra match. Vi spelar enligt planen stora delar av matchen men orkar inte stå emot i sista set där ryskorna får bort oss från nät i perioder.

Där och då levde fortfarande hoppet om avancemang. Seger mot Thailand skulle nämligen med största sannolikhet placera svenskorna som grupptrea - eller till och med tvåa, om det ville sig riktigt väl. Men så blev det alltså inte. Efter en tät och välspelad drabbning stod motståndarna som segrare (21-23, 22-20, 15-10).
- Tjejerna spelade riktigt bra bitvis, men dalarna var för djupa. I sista set kommer vi i stort underläge. Sideouten har det jobbigt och vi når aldrig ikapp. Övriga lag i gruppen slog varandra och fick alltså två vinster var, och bollräkning avgör ordningen där. Det visar hur jämn gruppen var. Och att vi - om vi varit lite skarpare i avgörande lägen - kunde vinna mot alla lag.

Hettan har varit tryckande tryckande veckan igenom och har skördat sina offer:
- Vi har sett flera tjejer kollapsa och kräkas på planen. Tuffa förhållanden med mycket vind har också gjort spelarnas jobb svårt. Vi har anpassat oss under turneringens gång till de yttre förutsättningarna och spelat bättre för varje match, konstaterar Söderberg.

Haak/Åhman laddar nu om inför U18-EM, som spelas i Brno, Tjeckien, 11-14 augusti.
- Det gäller att vi är bestämda och tuffa när det drar ihop sig i matcherna. När vi är det är vi svårslagna! Turneringen har varit en grym erfarenhet och är något vi tar med oss till U18-EM. Det här har gjort oss bättre, även om alla här är väldigt besvikna att vi inte vann den sista matchen, som hade räckt för avancemang. Nu är vi kvar och tränar och matchar under dagarna tills hemresan. Fokus är nu på nästa turnering, avslutar coach Söderberg.

Mer info om tävlingen finns här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta - U19-VM
Datum: 27-31 juli
Spelplats: Larnaka, Cypern
Antal lag: 32 per kön
Svenska deltagare: Isabelle Haak / Fanny Åhman
Gruppmotståndare: Paraguay, Ryssland, Thailand

Match för match
Poolspel

28 juli: Haak/Åhman SWE vs Michelle/Diana PAR - 1-2 (18-21, 22-20, 8-15)
29 juli (09:40): Haak/Åhman SWE vs Tsyganova/Kozhadey RUS - 1-2 (19-21, 21-19, 10-15)
29 juli (14:00): Haak/Åhman SWE vs Naphatsawan/Sirinuch THA - 1-2 (23-21, 20-22, 10-15)

Fler nyheter

Publicerad: 2016-07-29

Senast uppdaterad: 2016-07-29

Visa fler nyheter

Sponsorer