Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SM-veckan står redo att dra igång

I morgon smäller det! Sveriges bästa beachvolleyspelare beger sig till Falkenberg när SM dundrar igång på Skrea Strand. Volleyboll.se har tagit sig ett snack med arrangören, Falkenbergs VBK, inför beachvolleyfesten.

Beachvolley-SM står för dörren. Från den 31 juli till den 6 augusti invaderas Skrea Strand i Falkenberg av omkring 850 beachvolleylirare. Under den sju dagar långa beachvolleyfesten ska Sveriges bästa spelare koras i sammanlagt 23 klasser.

I skrivande stund pågår förberedelserna för fullt i Falkenberg:
- Det går framåt och börjar verkligen ta form på allvar nu! Vid åttatiden igår startade vi arbetet med att iordningställa arenaområdet och de sammanlagt 21 planerna. Det var en rätt så tuff dag som bjöd på det värsta vädret på många, många år. Blåsigt, regnigt och kallt, men vi var ett tappert gäng som slet på. Vi valde att bryta lite tidigare och är nu tillbaka på Skrea för att färdigställa det sista. När Swedish Beach Tour-tävingen i Halmstad är färdigspelad ska vi dit och hämta lite material. Så snart det är uppe är vi redo att dra igång, säger Martin Karlsson, lokal projektledare för Beachvolley-SM.

Ett 30-tal personer är på plats för att sätta upp nät, preparera sand och iordningställa arena- och utställarområdet. Sammanlagt engageras omkring 100 funktionärer under veckan i Falkenberg. Och i morgon, måndag, är det alltså dags att dra igång 2017 års upplaga av Beachvolley-SM när veteraner och juniorer har äran att serva igång mästerskapet.
- Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till Skrea Strand och hoppas på bra tävlingar och härligt väder, avslutar Martin Karlsson.

Volleykanalen livesänder

Volleykanalen livesänder från Skrea Strand. Den som inte har möjlighet att vara på plats kan via webb-TV se samtliga matcher som spelas på Center Court.

Mer info finns på www.volleykanalen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Rapportering via volleyboll.se

Volleyboll.se rapporterar givetvis från Skrea Strand veckan igenom. Håll utkik på hemsidan samt på Svensk volleybolls Facebooksida för resultat, bilder och senaste nytt. Spelschema för var och en av speldagarna läggs upp på volleyboll.se efter att avprickning och tekniska möten är genomförda.

BEACHVOLLEY-SM
Datum: 31 juli - 6 augusti
Spelplats: Skrea Strand, Falkenberg
Biljettpris: GRATIS!
Antal deltagare: Cirka 850
Officiellt Facebookevenemang: http://bit.ly/2vbb3Of Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

LÄS MER
Information om anmälningsförfarande, klasser och tävlingsdagar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Praktisk information om tekniska möten och spelupplägg. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2017-07-30

Senast uppdaterad: 2017-07-30

Visa fler nyheter

Sponsorer