Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U18-EM: Ungdomslandslagen glänste under första tävlingsdagen

Tre segrar av tre möjliga. Det blev facit för Hanna Hellvig/Sofia Andersson och Joel Andersson/David Åhman när U18-EM inleddes i Kazan, Ryssland, under torsdagen. Coacherna levererar rapporter!

Hellvig/Andersson gick rent

Text: Robert Söderberg, coach.

Två stabilt genomförda matcher gav full pott i tabellen. Hanna och Sofia bemästrade den bitvis jobbiga vinden på ett bra sätt. Fin servepress gav stor utdelning och den egna sideouten var genomgående bra under dagens två matcher.

Segrarna har satt tjejerna i en fin position i gruppen. Ren gruppfinal kl.14.50 i morgon mot Grekland. En tuff nöt att knäcka, men om tjejerna gör en bra match finns såklart chansen!


Andersson/Åhman övertygade mot tufft motstånd

Text: Rasmus Jonsson, coach.

Sveriges U18-landslag, bestående av David Åhman och Joel Andersson, vann första matchen i EM mot Lettland med 2-0 (21-15, 21-19).
- Vi har hamnat i en väldigt tuff grupp och Lettland är ett riktigt bra lag. Grabbarna var väldigt noggranna i varje touch och kom hela tiden till skarpa anfall, samtidigt som vi höll ner våra egna misstag. Det blåste stark sidvind och vi hade en stor fördel jämfört med letterna i hur vi använde den, berättar coach Rasmus Jonsson.

Imorgon väntar andraseedade Frankrike och hemmafavoriterna Ryssland, som för tre veckor sedan vann EEVZA (Östeuropas motsvarighet till Nevza).


Praktisk info
Datum: 24-27 augusti 2017
Arena: Riviera Beach (1 200 sittplatser)
Värdstad: Kazan (Ryssland)
Antal deltagare: 32 flicklag, 32 pojklag.
Spelschema, resultat och foton publiceras på den officiella turneringssajten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

De svenska lagen
Flickor: Hanna Hellvig (Lidingö SK) / Sofia Andersson (Norsjö VBK). Laget coachas av Robert Söderberg.
Pojkar: Joel Andersson (Norsjö VBK) / David Åhman (Iksu Beachvolley). Laget coachas av Rasmus Jonsson.


Fler nyheter

Publicerad: 2017-08-24

Senast uppdaterad: 2017-08-24

Visa fler nyheter

Sponsorer