Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nevza Beach Sweden redo dundra igång

I morgon smäller det! Nevza Beach Sweden går igång med dunder och brak när den nordeuropeiska beachvolleyeliten invaderar Beach Center och Göteborg.

Nevza Beach Sweden utgör årets fjärde deltävling på CEV Continental Tour inom ramen för NEVZA. 32 av norra Europas bästa dam- och herrlag står redo att göra upp i sanden i världens största beachvolleyhall.

Göteborg Beachvolley Club står arrangör för femte året i följd:
- Det är fantastiskt att vi kan arrangera den här tävlingen och få hit spelare av hög klass. Det är ett ypperligt tillfälle för våra killar och tjejer att möta tufft internationellt motstånd och ett lika bra tillfälle för göteborgarna att besöka Beach Center, säger Anders Nordahl på Beach Center.

Bland deltagarna finns lag från Danmark, England, Finland, Norge, Lettland och Cypern. Därutöver är också totalt 13 svenska lag med och gör upp om ära och prispengar. Flera av dem har lokalanknytning och ingår i den så kallade "GBC-familjen". Bland dessa hittar vi bland andra Martin Appelgren och Simon Bohman:
- Att få chansen att spela på hemmaplan betyder mycket. Det ger oss optimala förutsättningar i våra förberedelser och vår strävan att nå bra resultat. Allt ligger nära och man känner både hallen och folket utan och innan. Allt blir smidigare helt enkelt, konstaterar Appelgren/Bohman.

Vad betyder Nevza-turneringarna för er?
- Först och främst ger de oss erfarenhet och viktiga internationella poäng; visserligen inte så många poäng som tidigare år, men de är ändå värdefulla. De gör det lättare för oss att kvala in på både Världs- och Europatouren.

Nevza Beach Sweden utgör en av årets sista tävlingar för Appelgren/Bohman. De hoppas kunna avsluta med stil:
- Vi siktar på att nå finaldagen. Vi kliver in i turneringen med bra ranking och hoppas kunna hålla den. Sedan blir det givetvis tufft. Det kommer många bra lag till Göteborg den här helgen, så det lär bli en jämn och oviss turnering. Det lettiska laget Rihards Finsters and Aleksandrs Solovejs blir intressanta att följa. De gjorde ifrån sig i Europatourtävlingen CEV Satellite Baku där de slutade tvåa, så de blir antagligen farliga även här. Sedan blir det självklart väldigt kul att se hur det går för alla Göteborgslag. Med ett publikstöd i ryggen brukar det alltid bjudas på skrällar.

"Måste utmana oss själva"

GBC:s Fanny Lindström och Lisa Sundberg är ett av totalt åtta svenska damlag som deltar. När Nevzan i Oslo avgjordes i början av september nådde duon en meriterande fjärdeplats. Laget siktar nu på att upprepa bedriften på hemmaplan.
- Det känns superroligt att få spela Nevza på hemmaplan när de bästa lagen från våra grannländer kommer
hit till Göteborg för att tävla. Samtidigt är det lite nervigt. Vi hoppas att våra klubbmedlemmar kan hjälpa oss genom att komma hit och stötta! Det vore ju såklart najs om vi lyckas komma upp i samma nivå som vi hade senast. En nyckel till det är att vi ska fortsätta tro på oss själva och att våga utmana – inte bara motståndarna, utan även oss själva. Förhoppningsvis kan vi vara med och slåss om topplaceringarna och samtidigt bjuda på underhållande beachvolley!

Rapportering från turneringen sker på Europeiska Volleybollförbundets hemsida, CEV.lu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., samt via det officiella evenemanget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Spelschema och resultat rapporteras här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

NU KÖR VI!


Fler nyheter

Publicerad: 2017-11-02

Senast uppdaterad: 2017-11-02

Visa fler nyheter

Sponsorer