Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Kvalsuccé - Thurins vidare till Main draw i Haag

I onsdags klev Thurintvillingarna in i kvalet till Dela Beach Open i Haag, Nederländerna. Och resultatet kan inte beskrivas som något annat än en succé. Efter två raka segrar är duon nu inne i den fyrstjärniga Världstourtävlingens Main draw.

Kristina och Susanna inledde med att besegra polskorna Grodmadowska/Gruszczynska i två raka och täta set (21-19, 22-20). I den andra - och sista - kvalmatchen följde de sedan upp med att slå ut hemmaspelande Driessen/Meertens via 21-13, 21-18.
- Vi spelade väldigt bra och avslappnat. Både Polen och Nederländerna hade långa blockare framme på nät som vi drog nytta av genom att variera passen och anfallen runt, säger tvillingarna till thebeach.se.

Väl i Main draw har man lottats in i grupp A tillsammans med Lehtonen/Ahtiainen (FIN), Ittlinger/Behrens (GER) och Hermannova/Slukova (CZE). I den första omgången, som spelas under torsdag förmiddag, är det de sistnämnda som radar upp på andra sidan nätet. Matchstart 10:40.

Även Tadva Yoken och Sigrid Simonsson slogs om en plats i Main draw. Duon fick dessvärre se sig utslagna i den första kvalomgången efter 0-2-förlust mot Lettlands Graudina/Kravcenoka.

Nyttiga länkar
Officiell turneringssajt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Spelschema och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2018-01-04

Senast uppdaterad: 2018-01-04

Visa fler nyheter

Sponsorer