Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Europatouren återvänder till Göteborg

För andra året i följd kommer Europatouren i beachvolley till Sverige. 29 mars - 1 april står Göteborg Beachvolley Club arrangör för CEV Satellite Göteborg i Beach Center, världens största beachvolleyhall.

I dag blev det officiellt! Europeiska Volleybollförbundet (CEV) har för tredje gången tilldelat Sverige en Europatourtävling, en så kallad CEV Beach Volleyball Satellite.

- Vi är glada och stolta att Europeiska Volleybollförbundet återigen tilldelar Sverige en beachvolleytävling av den här digniteten. Det här är ett bra tillfälle för de svenska spelarna att utmana Europaeliten på hemmaplan, säger Bengt Wicksell, Svensk volleybolls generalsekreterare.

CEV Satellite Göteborg avgörs 29 mars - 1 april och är en herrturnering. Det hela blir en minst sagt speciell upplevelse. Inte nog med att turneringen utspelar sig i Beach Center, världens största beachvolleyhall - den utgör också en av de första internationella turneringarna i Europa under beachvolleyåret 2018.

Tredje gången på svensk mark

Det här blir andra året i följd som CEV Satellite Göteborg arrangeras. Förra årets upplaga gick till historien som den första Europatourtävlingen i beachvolley någonsin på svensk (CEV Satellite Laholm var den andra).

- Att vi fortsätter få tävlingar av den här nivån till Göteborg är en viktig del i vår elitsatsning, där en grupp spelare satsar mot Världstouren och internationella mästerskapet. Det här öppnar dörren till den stora beachvolleyscenen både för de svenska spelarna och en bredare svensk publik, säger Anders Nordahl, marknads- och medieansvarig för arrangören Göteborg Beachvolley Club (GBC).

Några av Europas bästa herrlag kommer kliva ner i sanden som täcker de sammanlagt 16 inomhusbanorna och sex utomhusbanorna i och omkring Beach Center.

- Med läget i Kviberg och den nya arenan vägg i vägg med våra faciliteter kan vi erbjuda spelare och publik en unik upplevelse. Här är det sommar året runt med palmer och solljus, avslutar Nordahl.

LÄS MER
Europeiska Volleybollförbundet presenterar CEV Satellite Göteborg Länk till annan webbplats.


Fakta - 2018 CEV Beach Volleyball Satellite Göteborg
Datum: 29 mars - 1 april
Spelplats: Beach Center, Göteborg
Arrangör: Göteborg Beachvolley Club
Antal lag: 16 herrlag i huvudtävlingen (Main draw) + 16 herrlag i kvalet.
Prispengar: 5 000 euro
Officiellt Facebookevenemang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Officiell nyhet på Europeiska Volleybollförbundets hemsida: http://www.cev.lu/News.aspx?NewsID=26689&ID=7 Länk till annan webbplats.

Historik: CEV Satellite 2017
Länk till annan webbplats.

Prispall

1. Loiseau/Gauthier-Rat FRA
2.Likholetov/Leshukov RUS
3. Giginoglu/Urlu TUR.
Nyhetsartikel: Klicka här! Länk till annan webbplats.

De svenska lagen

9. Martin Appelgren, Göteborg Beachvolley Club (GBC) / Simon Bohman, GBC)
13. Alexander Annerstedt, GBC / Alexander Herrman, GBC
17. Linus Tholse, Nyköpings FK / Jakob Molin, Habo Wolley

Samtliga resultat

Match för match
Länk till annan webbplats.
Slutställning Länk till annan webbplats.

Fakta – GBC / Beach Center
Beach Center är världens största beachvolleyhall och ägs av Göteborg Beachvolley Club, Svensk volleybolls största medlemsförening. Här finns 16 inomhusplaner samt restaurang, strandbar och gym.

Fakta - Team GBC
Team GBC består av 12 spelare som alla satsar helhjärtat på beachvolley och det stora målet är Världstouren och internationella mästerskap. Satsningen sker i Göteborg, med Beach Center som hemmaarena och det är här spelarna just nu förbereder sig inför 2018 års säsong.

KONTAKT

Göteborg Beachvolley Club

Anders Nordahl, GBC/Beach Center (arrangör)
anders@beachcenter.se - 0733 28 19 01

Sandra Krook, GBC/Beach Center (arrangör)
sandra.krook@gbcbeach.com - 0733 28 19 05

Svensk volleyboll

Bengt Wicksell, generalsekreterare
Bengt.Wicksell@volleyboll.se – 0706 27 40 69

Herman Sewelén, kommunikatör
Herman.sewelen@volleyboll.se - 0738 39 28 49

Fler nyheter

Publicerad: 2018-01-26

Senast uppdaterad: 2018-01-26

Visa fler nyheter

Sponsorer