Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Såhär spelas seniorklasserna på SM!

Beachvolley SM för Damer och Herrar kröner SM veckan i Tylösand. Start fredag med gruppspel. Lördag kl 13 är det dags för slutspel där sextondelar, åttondelar och kvartar genomförs. På söndag startar den första semifinalen kl 11.00.

Beachvolley SM för Dam och Herr kommer spelas med ett modifierat gruppspel. Det är samma spelsystem som används av både Swedish Beach Tour och FIVB World Tour. Den stora fördelen är att utgången av grupperna blir oviss ända till sista matchen och att extra spänning skapas genom att lotta fram vilka som möter vilka i de första slutspelsomgångarna.

Gruppspelet

I första omgången i varje grupp möts det första- och fjärdeseedade laget samt det andra- och tredjeseedade laget.

Därefter spelas en gruppfinal mellan vinnarna av respektive match, det lag som vinner gruppfinalen blir etta i gruppen, och det förlorande laget tvåa.

De två lag som förlorade sin första match spelar en match om tredjeplatsen i gruppen, vilket innebär en plats i första slutspelsomgången. Det förlorande laget i matchen om en slutspelsplats är utslaget.

Slutspelslottning på fredag kväll

Slutspelet kommer att lottas fredag kväll efter att de sista matcherna är spelade. Lottningen livestreamas i sin helhet via Svensk Volleybolls facebooksida. Tiden för lottningsprocessen meddelas senare.

Gruppvinnarna i Grupp A och B är första- respektive andraseedade och placeras längst ut i slutspelsträdet. Övriga gruppvinnare lottas in.

Grupptvåorna lottas in så att de inte kan möta sin gruppetta förrän tidigast i final.

Grupptreorna lottas in i matcher mot grupptvåor så att de inte kan möta sin egen gruppetta eller -tvåa förrän tidigast i semifinal.

Värt att notera, - Deadline för anmälan är 30 juli 00:01. - Startfältet nomineras efter att Junior-SM avgjorts på tisdag sen eftermiddag. - Startfältet fastställs onsdag kväll. - Preliminärt publiceras spelschemat för gruppspelet onsdag kväll. - Det kommer inte vara något tekniskt möte med obligatorisk närvaro, där måste deltagande lag bekräfta sitt deltagande via mail senast torsdag 19.00.

Fler nyheter

Publicerad: 2018-07-29

Senast uppdaterad: 2018-07-29

Visa fler nyheter

Sponsorer