Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U18-EM: Reffel/Areskoug och Åhman/Hellvig till Brno

Två ungdomslandslag är på väg till Brno, Tjeckien, för att delta i U18-EM i beachvolley. På torsdag startar main draw och vi kommer att få se Isabelle Reffel med Tyra Areskoug i damklassen och Jonatan Hellvig med David Åhman i herrklassen.

De kommande dagarna avgörs 2018 CEV U18 Beach Volleyball European Championship, eller kort och gott U18-EM, igång. Mästerskapet går av stapeln i Tjeckiens näst största stad – Brno. Det är 32 lag på både herr- och damsidan som under 16-19 augusti kommer att göra upp om medaljerna.

Lidingö SK:s Isabelle Reffel och Tyra Areskoug representerar Sverige på damsidan. Duon studerar till vardags vid Svensk volleybolls Riksidrottsgymnasium i Falköping. Tjejerna kommer till Brno med starka resultat från Beachvolley-SM där de tillsammans spelade hem ett brons i juniorklassen. Reffel tog dessutom hem guldet i U18-klassen.

- Sen SM har vi fortsatt träna, nu senast har vi laddat upp med träningspass med Robban (Robert Söderberg). Det blir mycket nöta mottag-pass. För oss gäller det verkligen att komma fram på nät, där vi är skarpa, säger Tyra Areskoug.

- Vi har ingen koll på de andra lagen, så det gör det viktigare att fokusera på vårt och bara tänka match för match, fyller Isabelle i när de berättar om förutsättningarna inför vad som kolla skall.

Åhman/Hellvig bland favoriterna

På herrsidan skickar vi Jonatan Hellvig, också hemmahörande i Lidingö SK, som spelar tillsammans med David Åhman från IKSU. Killarna har prenumererat på finaler under debutsäsongen på Swedish Beach Tour och spelade dessutom hem ett historisk SM-silver i seniorklassen på Tylösand för en och en halv vecka sedan.

Faktum är att duon är en av favoriterna inför U18-EM i kraft av att de tidigare i somras spelade hem guldet i Youth Continental Cup, det europeiska Ungdoms-OS-kvalet.

Så här går Åhman/Hellvigs tankar om U18-EM:
- Vi har aldrig ställts mot lag i vår egen ålder i internationella tävlingar, så vi har egentligen inte någon aning om hur bra lag vi kommer att möta, men vi tror att vi har chansen att gå långt i turneringen.
- Det handlar om att hålla i vårt eget spel oavsett vad vi möter. Lyckas vi med det blir det kul att se vad det räcker till!

Våra landslag leds och drillas på plats av Robert Söderberg och Rasmus Jonsson. Gruppindelningen är i skrivande stund ännu inte fastställd. Håll utkik på den officiella turneringssajten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för uppdateringar!

Svensk volleyboll uppdaterar under turneringens gång på sociala medier och publicerar en rapport på volleyboll.se efter mästerskapets slut.

Länkar
Streama live via www.laola1.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Officiell turneringssajt med spelschema, resultat och mycket mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2018-08-15

Senast uppdaterad: 2018-08-15

Visa fler nyheter

Sponsorer