Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Göteborg laddar för beachvolleyfest

I dag smäller det! Nevza Beach Sweden går igång med dunder och brak när den nordeuropeiska beachvolleyeliten invaderar Beach Center och Göteborg.

Nevza Beach Sweden utgör årets sista deltävling på CEV Continental Tour inom ramen för NEVZA. 32 av norra Europas bästa dam- och herrlag står redo att göra upp i sanden i världens största beachvolleyhall.

Göteborg Beachvolley Club står arrangör för sjätte året i följd:
- Det betyder mycket för oss att vi får arrangera den här tävlingen och att vi får hit spelare av hög internationell klass. Det är ett ypperligt tillfälle för både svenska spelare generellt och våra GBC-lirare att mäta sig med tufft motstånd, säger Tournament Director Sandra Krook, Göteborg Beachvolley Club.

Halva startfältet svenskt

Bland deltagarna finns lag från Danmark, England, Finland, Norge, Serbien och Nederländerna. Därutöver är också totalt 16 svenska lag (tio dam, sex herr) med och gör upp om ära, titlar och prispengar. Flera av dem har lokalanknytning och ingår i den så kallade "GBC-familjen".

Bland dessa hittar vi bland andra Sigrid Simonsson och Anne-Lie Rininsland som återförenas för första gången sedan SM-guldet på Skrea Strand 2016. "Sigge" är en av Göteborgs Beachvolley Clubs klarast lysande stjärnor. Anne-Lie, som egentligen lagt "sandalerna på hyllan", aspirerar i sin tur på att vara klubbens bästa spelare genom tiderna. Sverige-ettorna Susanna och Kristina Thurin (08 Beachvolley Club) är också med, liksom comebackande Karin Lundqvist ihop med Felicia Granberg (IKSU).

På herrsidan får vi bland annat njuta av nykrönta olympiamästarna David Åhman (IKSU) och Jonatan Hellvig (Lidingö SK), hemmahoppen Martin Appelgren och Alexander Annerstedt (GBC), samt nykomponerade laget Linus Tholse (Nyköpings FK) och Viktor Jonsson (08 Beachvolley Club).

Fullt hus hela helgen

Nevza Beach Sweden utspelar sig sida vid sida med jätteturneringen Hallowen Cup som bjuder på både ungdoms-, Mixed-, Open- och Challengertävlingar med hundratals och åter hundratals spelare.

Elit, amatörer och glada motionärer kommer således inspirera varandra och på bästa sätt exemplifiera hur beachvolley som idrott är både livslångt och för alla.

Vi önskar arrangören och lagen lycka till med beachvolleybravaderna!

SVENSKA DAMLAG


Talar Kirkor / Anniken Rådström
Karin Lundqvist / Felicia Granberg
Sara Malmström / Fanny Lindström
Elisa Niederhaus / Hulda Rudberg
Camilla Nilsson / Sofia Ögren
Isabelle Påhlsson / Evelina Granberg
Anne-Lie Rininsland / Sigrid Simonsson
Jenny Strålman / Rebecka Dahlgren
Kristina Thurin / Susanna Thurin
Sofia Wahlén / Tadva Yoken
Komplett startfält finns här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SVENSKA HERRLAG


David Åhman / Jonatan Hellvig
Martin Appelgren / Alexander Annerstedt
Linus Frantzich / Martin Johansson
Jakob Molin / Staffan Blomgren
Ludvig Simonsson / Alexander Herrmann
Linus Tholse / Viktor Jonsson
Komplett startfält finns här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta: Nevza Beach Sweden
Datum: 2-4 november
Spelplats: Beach Center, Göteborg
Lokal arrangör: Göteborg Beachvolley Club
Antal lag: 16 dam, 16 herr
Prispengar: 1500 euro / klass
Officiellt Facebookevenemang!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Spelschema och resultat rapporteras här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats.

Rapportering från turneringen sker på Europeiska Volleybollförbundets hemsida, CEV.lu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., samt via det officiella Facebookevenemanget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om NEVZA
NEVZA (The North European Volleyball Zonal Association) utgör samlingsorganisationen för de nordeuropeiska volleybollförbund som är anslutna till Europeiska Volleybollförbundet (CEV). Det vill säga Danmark, Färöarna, Finland, Grönland, Island, Norge, Sverige och England. Inom ramen för NEVZA arrangeras bland annat Nordeuropeiska Mästerskapen i både volleyboll och beachvolley för både landslag och klubblag på allt ifrån ungdoms- till seniornivå.

Om GBC & Beach Center
Beach Center är världens största beachvolleyhall och ägs av Göteborg Beachvolley Club, Svensk volleybolls största medlemsförening. Här finns 16 inomhusplaner samt restaurang, strandbar och gym.

Om Team GBC
Team GBC består av tolv spelare som alla satsar helhjärtat på beachvolley och det stora målet är världstouren och internationella mästerskap. Satsningen sker i Göteborg, med Beach Center som hemmaarena.


Fler nyheter

Publicerad: 2018-11-01

Senast uppdaterad: 2018-11-01

Visa fler nyheter

Sponsorer