Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nevza Beach Sweden - dag 3: Svensk succé - guld, dubbla silver och brons

Syskonen Sigrid och Ludvig Simonsson gjorde stor sensation på hemmaplan i Göteborg genom att vinna guld respektive silver i Nevza Beach Sweden. – Vi höjde oss varje match, säger Sigge som är ”Laget 100%” tillsammans med Anne-Lie Rininsland.

På Beach Center i Kviberg, Göteborg, arrangerades i helgen finaltävlingen av den nordeuropeiska seniorproffstouren i beachvolley.

Anne-Lie Rininsland var redan Sveriges största volleybollklubbs bästa spelare genom tiderna, men hade egentligen lagt av.

Med familj och barn på 11 och 9 år var elitkarriären ett minne blott. Hon krönte den med SM-guld 2016 – enda gången hon spelat ihop med Sigrid Simonsson.

Inför den nordeuropeiska tourfinalen på Beach Center tog hon upp tråden igen med just ”Sigge”.

Efter en förlust inledningsdagen blev de bara bättre och bättre. I semifinalen under söndagen vann de en gastkramande semifinal över Finlands Valma Prihti/Aliisa Vuorinen med 21-17, 19-21, 15-13, och som om inte det var nog blev finalen mot Camilla Nilsson/Sofia Ögren ännu mer rafflande.

22-20, 17-21, 19-17 efter först en egen matchboll, sedan matchboll till motståndarna, sedan ytterligare tre egna.
– Vi hade en tro på att vi kunde vinna, men det gällde att komma dit också. Anne-Lie har en fantastisk känsla för det här, säger GBC:s nuvarande starkast lysande stjärna Sigrid Simonsson efter guldet ­för andra året i rad – förra året vann hon med Tadva Yoken som hon nu slog ut i kvartsfinalen.


”Laget 100%” vann Nevza Beach Sweden 2018. Sigrid Simonsson och Anne-Lie Andersson från Göteborg överträffade sitt SM-guld från 2016 med seger in en internationell proffstävling – de enda två starterna de gjort tillsammans. Foto: Johanna Svensson.

Sigrids bror Ludvig Simonsson gjorde minst lika stor sensation som tillsammans med Alexander Herrmann, båda två även de från arrangerande GBC, blev de som bröt de färska Ungdoms-OS-guldmedaljörerna David Åhman och Jonatan Hellvigs långa segersvit. Den sträckte sig tillbaka till andra omgången i Buenos Aires.

I gruppspelets andra match under fredagskvällen möttes de i en match som gick till skiljeset – som Åhman/Hellvig vann. Men i söndagens semifinal blev resultatet det omvända. Simonsson/Herrmann skaffade sig en tidig ledning i tredje set och höll undan till 15-12.
– Vi hade stor nytta av att ha mött dem tidigare i turneringen och var riktigt taggade att slå dem. Vi kände helt klart att det var möjligt, berättar Ludvig.

I finalen blev det återigen bekanta ansikten på andra sidan nätet. Simonsson/Herrmann vann nämligen redan i den allra första omgången i fredags över Mads Rosager/Jacob Brinck, Danmark, med 2-1 i set.

Danskarna tog sig ändå till final och blev där ordentligt utmanade av Simonsson/Herrmann. Trots finalförlust med 22-20, 21-19 gjorde de båda svenskarna och GBC:arna sina bästa resultat hittills i karriären.


Ludvig Simonsson uppbackad av Alexander Herrmann bröt segersviten för David Åhman/Jonatan Hellvig i semifinalen och störde Mads Rosager/Jacob Brinck, Danmark, i finalen av Nevza Beach Sweden – duons bästa resultat i karriären. Foto: Johanna Svensson.

I matchen om 3:e pris vann Viktor Jonsson/Linus Tholse även de över Åhman/Hellvig.

Fyra svenska lag av sex möjliga på prispallen ­– bättre har det aldrig gått på beachvolleyns nordeuropeiska tour Nevza.

Både guld och silver till arrangerande Göteborg Beachvolley Club är också rekord.

Arrangemanget blev därmed en dundersuccé för GBC som parallellt arrangerade breddtävlingen Halloween Cup – med över hundra lag – för 25:e året i rad.
– Möjligheterna är enorma här på Beach Center. Kapaciteten är stor när man har världens största inomhushall för beachvolley, säger GBC:s ordförande Anneli Friborg.

Resultat: Nevza Beach Sweden

Beach Center, Göteborg
2-4 november 2018

Damer:
1. Sigrid Simonsson/Anne-Lie Rininsand, Sverige
2. Camilla Nilsson/Sofia Ögren, Sverige
3. Cecilie Olsen/Sofia Bisgaard, Danmark

Herrar:
1. Mads Rosager/Jacob Brinck, Danmark
2. Ludvig Simonsson/Alexander Herrmann, Sverige
3. Viktor Jonsson/Linus Tholse, Sverige

Länk till resultaten:
https://www.cev.eu/beach/Goteborg_2018.html?fbclid=IwAR0d-Y4NPO51VYBXnuHlpN64f5emd7nZiiXaAe7yGcatyve3vu8-rm1ZExw Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2018-11-04

Senast uppdaterad: 2018-11-04

Visa fler nyheter

Sponsorer