Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Slussarna öppna: Rösta fram Årets spelare, Årets genombrott och vinnaren av Fair Play-priset

Röstberättigade medlemsföreningar och spelare kan nu börja rösta fram sina favoriter till de prestigefulla utmärkelserna Årets spelare och Årets genombrott i beachvolley-Sverige. Dessutom ska vinnaren av Fair Play-priset utses!

Årets spelare och Årets genombrott har utsetts sedan 1992 respektive 2001. Det har varit personer med stor kunskap och anknytning till beachvolleyn som suttit i juryn och valt ut vilka som fått motta utmärkelserna. Sedan några år tillbaka är det dock Svensk volleybolls medlemsföreningar och spelare som avgör saken.

Vem får rösta?
- Samtliga medlemsföreningar inom Svensk volleyboll.
- Samtliga spelare som har en beachvolleylicens och har minst 50 rankingpoäng.

Alla som tillhör ovanstående kategorier har fått ett mejl med instruktioner skickat till sig fredagen den 30 november, förutsatt att

 berörda spelare och föreningar har sina mejladresser registrerade i Idrottonline, där vi hämtar alla uppgifter.

Så utses Årets spelare och Årets genombrott
Omröstningen pågår fram till fredagen den 7 december. Vinnarna avslöjas senare samma månad. De dam- respektive herrspelare som erhåller flest röster koras till vinnare. En jury bestående av Tävlingsledningen samt landslagsansvarig Ismo Peltoarvo har en utslagsröst om för få svar inkommit, eller vid en händelse av att två eller fler spelare fått samma antal röster.

Så utses vinnaren av Fair Play-priset
Fair play-priset är ett nytt tillskott till beachvolleyutmärkelserna. Omröstningen pågår fram till fredagen den 7 december. Vinnarna avslöjas senare samma månad. Den spelare, dam eller herr, som erhåller flest röster koras till vinnare.  I händelse av att två eller fler spelare erhåller lika många röster ses båda som värdiga vinnare! Den som nomineras till Fair play-priset ska vara en spelare som behandlar såväl med- och motspelare som domare och funktionärer på ett respektfullt sätt. Spelarens attityd bidrar till en positiv anda, såväl på som utanför planen.

Fler nyheter

Publicerad: 2018-11-30

Senast uppdaterad: 2018-11-30

Visa fler nyheter

Sponsorer