Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Här är damlandslagets bruttotrupp

Volleyboll.se kan i dag presentera beachvolleydamernas bruttotrupp och landslagsprogram för 2019.

Truppen är preliminär och kan kompletteras med ytterligare spelare. Nytillträdde förbundskaptenen Petter Jonsson har tagit ut följande:
Kristina Thurin (08 Beachvolley Club)
Susanna Thurin (08 Beachvolley Club)
Tadva Yoken (Lidingö SK)
Sigrid Simonsson (Göteborg Beachvolley Club)
Camilla Nilsson (Nyköpings Frisksportklubb)
Sofia Ögren (08 Beachvolley Club)
Hanna Hellvig (Lidingö SK)
Sofia Wahlén (IKSU)
Isabelle Reffel (Lidingö SK)
Sara Cavretti (Beachbrothers BC)
Sofia Andersson (Norsjö VBK)
Fanny Lindström (Göteborg Beachvolley Club) 

- Vi har en spännande trupp med en blandning av rutinerat och etablerat samt ungt och talangfullt. Under landslagsåret 2018 stod flera av spelarna för starka prestationer på internationell nivå. Förhoppningen är att vi kan rida vidare på framgångsvågen och fortsätta den positiva utvecklingen, säger förbundskapten Petter Jonsson.

Landslagsprogrammet inleds med testläger 1-3 mars. Därefter följer ett utlandsläger under andra halvan av mars. Mästerskapsåret innehåller bland annat OS-kval (Continental Cup) i maj/juni Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., VM i Hamburg 28 juni - 7 juli Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och EM i Moskva 5-11 augusti Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sverige deltar med både damer och herrar i OS-kvalet, vilket föregås av förberedande träningsläger.

Sverige hade ett minst sagt framgångsrikt 2018 i sanden. På herrsidan fick vi se supertalangerna David Åhman och Jonatan Hellvig dansa hem både U18-EM och Ungdoms-OS, medan det på damsidan blev hela tre pallplatser på FIVB World Tour, beachvolleyns världstour.

2019 ser också ut att kunna bli riktigt spännande. I april avgörs för första gången någonsin en världstourtävling på svensk mark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Under påskhelgen, 18-21 april, invaderas Göteborg av både världselit och blågula tandems. Två månader senare skrivs ytterligare ett kapitel svensk beachvolleyhistoria, och det är återigen Göteborg och Beach Center som står arena för skådespelet. 27-30 juni agerar nämligen Göteborg Beachvolley Club och Svenska Volleybollförbundet arrangörer för U20-EM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

PRELIMINÄRT LANDSLAGSPROGRAM
1-3 mars: Testläger, plats TBA
Andra halvan av mars: Utlandsläger, spelplats TBA
Maj/juni: Träningsläger som förberedelser inför OS-kval
Maj/juni: OS-kval, gruppmotståndare och spelplats TBA
November: Testläger, Falköping

Fler nyheter

Publicerad: 2019-01-24

Senast uppdaterad: 2019-01-24

Visa fler nyheter

Sponsorer