Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenskar spelar World Tour i Sydney – start inatt

Under onsdagsnatten drar beachvolleyns World Tour-säsong igång för svensk del. På herrsidan har vi Appelgren/Annerstedt och Herrmann/Simonsson som spelar kvalet i Sydney, Australien, medan Yoken/Wahlén spelar damkvalet.

– Fantastiskt att vara tillbaka på Manly Beach. Nästan som hemmaplan, säger Martin Appelgren som nu är på plats i Australien där han tränat mycket de senaste åren.

World Tour-tävlingen i Sydney är en 3-star med betydande delar av världseliten på plats. I kvalet gäller singeleliminering och två segrar krävs för en plats i main draw.

I herrkvalet öppnar Martin Appelgren och Alexander Annerstedt mot Polen i form av den erfarne Mariusz Prudel som gör sin första officiella match med det 18-åriga löftet Dominik Poznanski.

Alexander Herrmann och Ludvig Simonsson inleder mot Litauens 24-åringar Arnas Rumsevicius och Lukas Kazdailis.

På damsidan spelar Tadva Yoken/Sofia Wahlén och de går ut mot Klinke/Ottens, Tyskland.

För Herrmann/Simonsson har tävlandet redan kommit igång. I helgen spelade de en motsvarande Challenger på den australiska touren med det bästa startfältet en tävling på den nivån skådat. Ett antal World Tour-lag ställde upp för att finslipa formen inför Sydneys 3-star.

Det blev tre segrar innan det tog stopp i kvartsfinalen.

– Nu är vi redo för World Tour. Så gött att vara här när det drar igång, berättar Herrmann.

Tävlingen blir en bra start av årets beachvolleysäsong, bara två månader innan Göteborg Beachvolley Club tillsammans med Svenska Volleybollförbundet arrangerar den första World Tour-tävlingen någonsin på svensk mark. Den 18-21 april är delar av världseliten istället i Göteborg när World Tour gör sitt första stopp i Sverige.

World Tour-tävlingen i Sydney följer du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Johanna Svensson.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-03-05

Senast uppdaterad: 2019-03-05

Visa fler nyheter

Sponsorer