Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Seniorsegrare och fullspäckat med finalpass på mästerskapets näst sista dag

Idag avgjordes Senior-SM och de nya guldmedaljörerna stavas Tholse/Jonsson och Yoken/Wahlén. Lördagen bjöd på dessutom på ännu fler finalpass samt gruppspelsstart för Mixed-SM och Miniormästerskapet!

Solen gassade på ett fullsatt centercourt när under lördagen och publiken bjöds på rafflande semifinaler och finalmatcher när Senior-SM avgjordes. Två tuffa bataljer som slutade med segrarna Tholse/Jonsson samt Yoken/Wahlen, ni kan läsa mer om det spännande slutet på årets Senior-SM här. Länk till annan webbplats.

Solen, och stämningen, fortsatte sedan på stranden i Tylösand när ännu fler SM-medaljer delades ut. Herrarnas 60+ fick nya svenska mästare efter att Bosse Nivhede och Carsten Thelander, 33 år efter att de spelat Senior-SM ihop, återförenades genom att ta guld på centercourt efter 2-0 mot Peter Bäckström och Karl Otto Wahlström.

- Det var jätteroligt att spela tillsammans. Vi har inte spelat tillsammans så mycket i SM på väldigt länge, så det var jättekul, sammanfattade Nivhede efter matchen.

I herrarnas 45+ var det två bekanta namn högst upp på prispallen. Emil Norberg och Jens Ottosson, var i farten igen och denna gång var det final mot Jonas Magné och Jimmy Barath som gällde. Norberg och Ottosson segrade efter två raka setvinster.

- Kul att få spela på centercourt igen. Det var ett år sen vi spelade i 40-klassen och nu fick vi komma igen här och få en till match på centercourt. Jättekul, sammanfattade Norberg efter matchen.

Norberg och Ottosson har båda barn som spelat under veckans SM och kunde konstatera att papporna fortfarande kan!

- Fortfarande! Lite i alla fall. Tillräckligt, skrattade Ottosson.

Damernas final bestod av Rebecka Lewis och Pia Sjölund mot Syllan Johansson och Anneli Kämäräinen. Det skulle krävas tre set innan Ljungbyduon Johansson/Kämäräinen segrade med 21-13, 18-21 och till slut 15-17.

- Första set var inge vidare, det har blåst väldigt mycket när vi har spelat men sen började den att avta och då funkade inte det spel vi hade innan så då fick vi lägga om. Sen spelade vi volleyboll nästan. Nästan så att man kan kalla det volleyboll, skrattade Johansson.

Det var två slagna hjältar som båda haltade fram till segerintervjun efter matchen och på frågan om vad som var skönast, ett SM-guld eller att turneringen var färdigspelad svarade de två i kör;

- SM-guld!

U23 avgjordes även under lördagen och först ut på centercourt var Alfred Mjörnheim Aleksa Petrovic mot Kasper Benjaminsson och Axel Grave. Det skulle krävas tre set innan Mjörnheim/Petrovic kunde kliva högst upp på prispallen.


- Den var jobbig men rolig att spela. Smarta och listiga spelare vi mötte, sa Petrovic efter matchen och fick medhåll av Mjörnheim;

- Kasper och Axel kämpade på riktigt bra och vi fick kämpa för varje boll. Stort grattis till dem, jättebra jobbat!

Träningskompisarna som inte tävlat särskilt mycket ihop fick nu alltså kliva högst upp på pallen.

- Det känns fantastiskt, sa Mjörnheim och förklarade att duon bestämt sig i sista sekund för att anmäla sig till årets U23. Ett beslut de var minst sagt nöjda med.

Näst upp på centercourt var Annie Gylling och Gina Trapp mot Linnea Bengtsson och Ulrika Blomgren. Första set vanns av Bengtsson/Blomgren som följde upp med ännu en setvinst och därmed ett bärgat SM-guld.

- Jag tycker vi gör ett sjukt stabilt spel bara. Vi gör allting vi ska göra och så blir det bra helt enkelt, sammanfattade Blomgren och fortsatte sammanfatta hur det har varit att spela på Tylösand under veckan;

- Blåsigt har det varit haha. Det har varit jättekul, det är ett sjukt bra evenemang och arrangemang så det har varit jättekul och mycket folk men det har varit väldigt blåsigt.

Söndagen markerar sista dagen av årets Beachvolley-SM och kör på med roliga matcher ända in i kaklet! Mixed-SM, som inlett under lördagen, ska avgöras och Miniormästerskapet ska även spelas vidare. Spelschema och resultatrapportering till Mixed-SM hittar ni här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi hoppas att vi ses på Tylösand under SM-veckans sista dag och gör vi inte det kan ni följa avgörandet i Mixed-SM via Volleykanalen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-08-03

Senast uppdaterad: 2019-08-03

Visa fler nyheter

Sponsorer