Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Glädjespridaren Cavretti kammar hem Fair Play-priset - igen

Sara Cavretti har för andra året i följd röstats fram som vinnare av Fair Play-priset. Volleyboll.se har tagit sig ett snack med Beachbrothers BC-spelaren!

Röstberättigade spelare och Svensk volleybolls medlemsföreningar har sagt sitt. Sara Cavretti är vinnare av 2019 års Fair play-pris, som delas ut till en spelare, dam eller herr, som behandlar såväl med- och motspelare som domare och funktionärer på ett respektfullt sätt.

Priset instiftades 2018 och även då var det Cavretti som röstades fram av beachvolley-Sveriges spelare och föreningar.

– Är det sant? Vad glad jag blir! Då var det kanske inte en slump förra året ändå? Folk är för härliga, det här känns jättefint, utbrister Sara när volleyboll.se ger henne beskedet över telefon.
– Det betyder jättemycket! Jag lägger ner mycket tid på beachvolleyn och försöker alltid spela med glädje, så det känns givetvis kul att folk uppfattar mig på ett positivt sätt.

Du verkar prenumerera på det här priset, vad är det som gör att folk röstar på dig, tror du?
– Det är nog de som röstat på mig som ska svara på den frågan haha, men jag vill och försöker vara en sportslig tävlingsmänniska och spela med glädje. Det är så jag vill bli uppfattad, och om jag nu lyckas med det kanske det smittar av sig på andra.

Cavretti har ett starkt beachvolleyår att blicka tillbaka på. Bland höjdpunkterna hittar vi fem Challenger-segrar, två pallplatser på Swedish Beach Tour samt en femteplats vid tourfinalen i Nyköping. Tar vi en titt på Sverige-rankingen kan vi konstatera att hon placerar sig på nionde plats. Sara är alltså inte bara snäll - hon är också en av landets bästa beachvolleyspelare.

Om du blickar tillbaka på beachvolleyåret 2019, hur skulle du vilja sammanfatta det?
– Ett jättebra år, särskilt ur träningssynpunkt. 2019 är det första året jag kunnat träna beachvolley kontinuerligt hela året utan längre avbrott. Tack vare det har jag  utvecklats mycket. Samtidigt har jag tävlat med många olika tjejer, vilket varit både roligt och lärorikt - en bra erfarenhet. Det finns helt klart både för- och nackdelar med att inte ha en fast spelpartner, men det har kännts både avslappnat och givande, avslutar Sara.

De närmaste dagarna delar vi ut ytterligare beachvolleyutmärkelser, när såväl Årets genombrott som Årets spelare ska avslöjas. Håll utkik på volleyboll.se!


Foto: Robert Boman

Fler nyheter

Publicerad: 2019-12-17

Senast uppdaterad: 2019-12-17

Visa fler nyheter

Sponsorer