Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SBT 2020: Preliminärt tourschema

Det kommer i preliminär form, men sommarens Swedish Beach Tour-schema är nu här! Samtidigt har ett stopp flyttats och ett annat ställts in på grund av coronautbrottet. Fler ändringar kan följa utifrån hur situationen utvecklar sig.

Coronakrisen påverkar alla delar av samhället, så också idrotten, men hoppet om att 2020 års upplaga av SBT ska bli av i någon form lever fortfarande. För att det ska fortsätta gå att drömma om en sommar med beachvolleyfester på stränder och torg måste dock planeringsarbetet gå in i nästa fas. Svenska Volleybollförbundet och tilltänkta arrangörer väljer därför gemensamt att gå ut med ett preliminärt tourschema.

PREL. TOURSCHEMA 2020

  • Falkenberg, 26-28 juni
  • Tofta, 10-12 juli
  • Kalmar, 17-19 juli
  • Umeå, 14-16 augusti

Klara konsekvenser

Originalversionen av tourschemat var redo att tryckas ut redan i början av mars, men sammanföll med virusutbrottet, varför releasen pausades tills vidare. Mycket har hänt sedan dess, och såväl förbund som arrangörer och destinationer har redan känt av konsekvenserna och tvingats anpassa sig till den nya verkligheten, där stor osäkerhet och helt andra förutsättningar råder.

Det har bland annat inneburit att tourstoppet i Umeå flyttats tio veckor framåt i tiden, från början av juni till mitten på augusti.

Ett tourstopp som från början var tänkt att hållas i Mariestad har i sin tur fått ställas in helt. Siktet är dock inställt på att genomföra tävlingen nästa år:

– Otroligt tråkigt att ställa in, vi hade sett fram emot att få fira 10-årsjubileum tillsammans med vårt bredd-evenemang Summerslam. Nu laddar vi istället för sommaren 2021 då vi hoppas få välkomna den svenska beachvolleyeliten till Mariestad, säger Pär Almén i Mariestads VBK.

Adrian Norrby, projektledare på Svenska Volleybollförbundet:
– Vi är tacksamma för den förståelse som alla arrangörer, destinationer och spelare visar genom den här snåriga processen. Det är inspirerande att se hur parterna jobbar hårt och lösningsorienterat för att hitta vägar framåt. Det gör att vi kan hålla liv i hoppet om att SBT 2020 ska bli av, om det så blir i en annan skepnad än den vi är van vid.

Kommunicerar löpande

Det har nämnts tidigare, men tål att upprepas. Det nu presenterade tourschemat är preliminärt och kan därmed komma att ändras. Om situationen kräver det kommer ytterligare anpassningar göras, vilket då kommuniceras här på swedishbeachtour.se Länk till annan webbplats..

Svenska Volleybollförbundet och tilltänkta arrangörer följer tillsammans händelseutvecklingen dag för dag med målet att så snart som möjligt kunna lämna säkrare besked om sommarens SBT.

Tillsammans står vi redo att anpassa oss utifrån givna förutsättningar, där inget är viktigare än minskad smittspridning och människors hälsa.

Med hopp om att vi snart ses i sanden!

Foto: Robert Boman. Montage: Joakim Bengtsson.

www.swedishbeachtour.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-04-29

Senast uppdaterad: 2020-05-13

Visa fler nyheter

Sponsorer