Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Flera tävlingar adderas till beachvolley-sommaren

För att alla ska få möjlighet att tävla, trots rådande situation, uppmanades Svensk volleybolls medlemsföreningar att arrangera fler men mindre tävlingar. Föreningarna har hörsammat detta och löpande kommer nya tävlingar in i säsongskalendern.

Sen tävlingar på alla nivåer tillåts sedan 14 juni har det jobbats hårt för att få till tävlingar på alla nivåer i hela Sverige. Nu kan volleyboll.se också presentera två nya tillskott på högsta nivån.

Det provisoriska konceptet istället för den inställda Swedish Beach Tour heter Masters 2020 och första tävlingen går, som tidigare meddelats, av stapeln i Visby, Gotland. De två tävlingarna som nu tillkommer är hos föreningarna Göteborg BC 18-19 juli, samt Västra Ämtervik IF 8-9 augusti. Tävlingarna dyker snart upp i säsongskalendern.

Upplägg Masters 2020
Den högsta nivån av beachvolleytävlingar för året kommer gå under namnet Masters 2020. En Masters-turnering spelas med åtta lag per klass (dam/herr) och avgörs via modifierat gruppspel under två dagar på en och samma plats. Rankingpoäng delas ut på motsvarande sätt som för en fyrstjärnig SBT-tävling. I övrigt gäller såväl ordinarie och tillfälliga tävlingsbestämmelser som det medicinska protokollet (finns tillgängliga här) för både arrangörer, spelare och funktionärer, vilket alltså bland annat innebär att publik inte är tillåten.

Schemat spikas löpande
Ytterligare tävlingar kan vara på ingång. Positiva dialoger pågår med flera föreningar. Förhoppningen är att antalet Masters-turneringar ska ligga i paritet med antalet SBT-stopp som var planerade för sommaren 2020, det vill säga 3-5 stycken under juli och augusti. Så snart nya tävlingar blir klara publiceras de i Säsongskalendern.

Föreningar som är intresserade av att arrangera en Master kontaktar Adrian Norrby (adrian.norrby@volleyboll.se), projektledare för Svensk volleyboll.

Viktigt att understryka är att upplägget med Masters är en temporär lösning som enbart gäller sommaren 2020. Så snart pågående pandemi och samhällssituationen tillåter det är Swedish Beach Tour tillbaka som den högsta tävlingsnivån.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2020-06-23

Senast uppdaterad: 2020-06-23

Visa fler nyheter

Sponsorer