Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förutsättningar för Beachvolley-SM 2020

Efter en lång vår av ovisshet kan vi nu äntligen komma med glädjande besked för beachvolley-Sverige. Beachvolley-SM blir av och spelas i 27 olika klasser!

Arrangören Beachtravels har i samråd med Svenska Volleybollförbundet, Polisen lokalt och nationellt, Destination Halmstad samt Riksidrottsförbundet, landat i en lösning där en provisorisk inhägnad arena kommer att byggas på Tylösand med plats för 12 banor. Polistillståndet låter aktuella spelare, en coach per lag i miniorklassen samt funktionärer beträda området men publik och anhöriga får ej vistas vid banorna. Detta gör att vi har möjlighet att genomföra Beachvolley-SM i 27 olika klasser och med några modifieringar i spelschemat Länk till annan webbplats.. För att kunna genomföra evenemanget är det väldigt viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens råd för att minska smittspridningen:
- Tvätta händerna ofta.
- Håll distans till andra människor, i alla sammanhang.
- Undvik att röra ögon, näsa och mun.
- Stanna hemma när du är sjuk (åk omedelbart hem vid minsta symptom).
- Använd handsprit ofta.

Begränsningar och inställda klasser
Med 12 tillgängliga banor (istället för 2019 års 51 st) och ett ansvar på oss alla att hålla avstånd och begränsa antalet kontakter har det behövts göras vissa nedskärningar i spelschemat. Diskussionerna har varit många och konstruktiva för att på bästa sätt kunna få många spelare att få delta, och samtidigt med respekt för nuvarande situation med ett övergripande ansvar för hela evenemanget. För att kunna genomföra så många klasser som möjligt med rättvisa förhållanden har Svenska Volleybollförbundets tävlingsledning i samråd med arrangören beslutat att stryka följande klasser 2020:
Minior Level 4
U17 pojk/flick
U23 herr/dam
V60+ herr/dam
U18 mixed

De övriga 27 klasserna kommer alltså att genomföras, men med nya begränsningar i antal lag. Begränsningarna har övervägts noga och vi hoppas att det finns förståelse för de begränsningar som gjorts. Besök sidan för Beachvolley-SM Länk till annan webbplats. för att se förändringar i schemat för den klass du ska spela. 

Med dessa grundläggande förutsättningar på plats arbetar Svenska Volleybollförbundet och BeachTravels tillsammans för hur tävlingarna ska kunna genomföras på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Det innebär bland annat att evenemanget på olika sätt kommer anpassas för att falla inom ramen för de smittskyddsåtgärder som Folkhälsomyndigheten rekommenderar och med nuvarande bestämmelser. Blir det ändrade rekommendationer kan förutsättningarna ändras. Nedan listar vi även några av de anpassningar som görs och som skiljer sig markant mot tidigare års upplagor av Beachvolley-SM. Notera att denna och mer information kommer delges de lag som ska delta närmare evenemangets start.
- Pga problematiken att hantera många funktionärer, samt för att minimera antalet personer i området kommer det inte att finnas utbildade domare, dvs lagen dömer. Undantaget är Senior dam och herr från kvartfinaler där domare kommer att finnas.
- Endast A-slutspel i samtliga klasser, för att minska antalet matcher och ge plats till fler klasser.
- Inga bronsmatcher i Veteranklasserna.
- Bronsfinaler i ungdomsklasser spelas utan domare.
- Endast spelare och domare får vara på arenan. Har man spelat färdigt sin match och ska vila nästa måste man genast lämna området.

Inga läktare eller tält
Begränsningar i tillståndet på grund av den pågående pandemin gör att området som helhet kommer att vara mycket mer avskalat än tidigare år. Något som naturligt följer av detta är att mötesplatsen Beachvolley-SM inte blir som den brukar. Vi kan genomföra dessa tävlingar för spelare vilket känns fantastiskt kul, men släktingar, familj och vänner kan man inte bjuda med att titta på evenemanget i år. Det kommer inte att finnas läktare eller tält att vistas i på området, varken för spelare eller domare.

Då dessa förutsättningar tillkommit sent, går det givetvis att dra tillbaka sin anmälan och självklart även, i de fall avgiften är betald, få tillbaka den. Dock måste detta ske innan sista anmälningsdatum, se sidan Beachvolley-SM Länk till annan webbplats. där du hittar respektive cupsajt. För att underlätta planeringen av evenemanget ser vi dock gärna att ev avanmälan sker så fort som möjligt. De inställda klasserna kommer givetvis få tillbaka sin anmälningsavgift. Direkt efter anmälningstidens utgång kommer även samtliga lag behöva bekräfta sina platser en extra gång över mail. Kommunikation kring detta kommer under den närmaste veckan.

Med detta sagt: beachvolleyspelare, varmt välkomna med er anmälan till Beachvolley-SM 2020!

 

Fler nyheter

Publicerad: 2020-06-27

Senast uppdaterad: 2020-06-27

Visa fler nyheter

Sponsorer