Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

David Åhman/Jonatan Hellvig i SOK:s Topp och Talang

Åhman/Hellvig är nya i Topp och Talang från och med den 1 juli 2020. Beachvolleytalangerna tar därmed plats i SOK:s stora stödprogram.

Beachvolleyspelarna Jonatan Hellvig och David Åhman tas in i Sveriges Olympiska Kommittees (SOK:s) Topp och Talang-program. De tar steget från SOK:s utvecklingssatsning Talang 2022, där de fram tills nu fått stöd. Efter ett bejublat år 2018 då de både tog guld på världsungdoms-OS och fick ta emot Svenska Dagbladets Lilla bragdguld, har de gjort succé även i seniorsammanhang. I fjol tog Jonatan och David Sveriges första medalj i världstoursammanhang på herrsidan i beachvolley när de tog brons på världstourstävlingen i Doha.

SOK ger stöd för hundraprocentig satsning
SOK ger stöd till cirka 200 idrottare i deras satsning på världstoppen. Stödet ska gå till att göra en hundraprocentig satsning. De som kommer med i Topp och Talang får stöd för att ta det sista steget i satsningen mot världstoppen. Stödet baseras på en individuell utvecklingsplan där den aktive inom tre till sex år ska nå eller finnas i världstoppen i sin idrott. SOK:s roll är att kvalitetssäkra planer och stöd tillsammans med aktiv, tränare och förbund.

FAKTA/Nya i Topp och Talang från 1 juli 2020
o David Åhman, beachvolley
o Jonatan Hellvig, beachvolley
o Hannes Puman, klättring

Läs mer om Topp och Talang Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-06-30

Senast uppdaterad: 2020-06-30

Visa fler nyheter

Sponsorer