Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Cavretti & Bohman delar Fair play-priset

Delad glädje är dubbel glädje! Fair play-priset 2020 splittas mellan Sara Cavretti, Beachbrothers BC, och Simon Bohman, Göteborg BC.

Priset som instiftades 2018 delas ut till en spelare vars attityd bidrar till en positiv anda, såväl på som utanför planen, samtidigt som den behandlar såväl med- och motspelare som domare och funktionärer på ett respektfullt sätt.

När röstberättigade spelare och Svenska Volleybollförbundets medlemsföreningar nu sagt sitt står klart att priset i år delas mellan två värdiga vinnare, Simon Bohman och Sara Cavretti, som fått lika många röster.

Supersnälla Silver-Sara

Cavretti har röstats fram som vinnare av Fair play-priset varje år sedan det såg dagens ljus. Ändå var det med viss förvåning hon mottog den glada nyheten att hon prisas i år igen:
- Haha, är det sant? Vad glad jag blir! Det känns helt otroligt. Jättekul! Det värmer verkligen mitt beachvolleybollhjärta, säger Sara till volleyboll.se.

- Det betyder jättemycket! Beachvolley är en stor del av mitt liv och därför känns det väldigt fint att få en sådan här fin utmärkelse. Jag försöker alltid spela med glädje så det känns jätteroligt att även omgivningen uppfattar mig på det sättet.

Saras år i sanden har varit ett av hennes resultatmässigt starkaste, med bland annat en vinst i Selma Spa Master 2020 samt ett SM-silver från Tylösand. Med sin fjärdeplats på Sverigerankingen befinner sig 30-åringen onekligen i toppen av den svenska beachvolleyeliten, vilken hon nått genom såväl skickligt som rent och ärligt spel.

- Ett väldigt annorlunda och lugnt år med en kort men intensiv tävlingssäsong och stor tacksamhet. Jag är väldigt glad över att vi har kunnat tävla på hög nivå trots omständigheterna. Tack förbundet och arrangörerna för det! Men ja, en längtar ju efter större turneringar och publik till livets sport, sammanfattar Cavretti.

"Peppa och stötta"

Årets andra mottagare av Fair play-priset är alltså Göteborg BC-spelaren Simon Bohman.

- Wow, vilken ära! Roligt att få dela det med Sara - en fin utmärkelse att få. Det är en god gemenskap bland alla beachspelare och det vill jag så klart bidra till. Visst försöker jag alltid köra fair play, men det är lättare utanför planen än på den, konstaterade Simon med ett skratt när volleyboll.se nådde honom med den glada nyheten.

Bohman är ett välkänt namn i beachvolley-Sverige. Tillsammans med Martin Appelgren utgjorde han under några år "Team Appelboom", som spelade flitigt på FIVB World Tour, vann dubbla tourfinalguld på Swedish Beach Tour (2018, 2019) och under flera säsonger toppade Sverigerankingen. 2015 utsågs han också till Årets spelare.

Men nu är det inte de sportsliga meriterna som gör att han prisas på nytt. Istället är det sannolikt hans attityd, breda leende och genuina spelglädje som genererat röster.

- Jag försöker alltid ha en positiv inställning, vara glad i det mesta och bidra till en god stämning. Under åren har jag haft äran att spela med många duktiga spelare och jag försöker peppa och stötta dem så bra som möjligt. Jag tror man tjänar på att vara positiv, det smittar av sig på andra, fortsätter Simon.

Den fullskaliga internationella satsningen har han lagt ner. Med det sagt håller Umeåsonen fortsatt mycket hög nivå i sitt spel. En niondeplats på Sverigerankingen skvallrar om den saken, tillsammans med tre semifinalplatser i Masters-sammanhang den gångna sommaren.

Simon sammanfattar året som gått:
- För egen del är jag glad över att ha fått spela med många duktiga spelare. Samtidigt är jag tacksam över att det blev en säsong över huvud taget, med tanke på de speciella omständigheterna. Jag tror att vi alla har något att lära av det här året. Inte minst inom vår rörelse, där vi fått acceptera de utmanande förutsättningarna och försökt göra det bästa av situationen. Det behöver inte alltid vara "super-fancy". Vi har visat att det går att arrangera tävlingar av olika former, även under dessa förhållanden. Det är något vi kan ta med oss!

Fler nyheter

Publicerad: 2020-12-17

Senast uppdaterad: 2020-12-17

Visa fler nyheter

Sponsorer