Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

FIVB World Tour: Åhman/Hellvig kvalar till storturnering

8-12 mars avgörs den fyrstjärniga världstourtävlingen Katara Beach Volleyball Cup i Doha, Qatar. Svenska talangerna David Åhman och Jonatan Hellvig, som ingår i SOK:s Topp och Talang-program, ska försöka ta sig in i Main draw.

19-åringarna har skördat stora internationella framgångar de senaste åren med sin unika, svårbemästrade och spektakulära spelstil som revolutionerar idrotten och tar beachvolleyvärlden med storm. Så sent som under sensommaren/hösten 2020 bärgade David och Jonatan såväl en U20-EM-titel som ett historiskt första World Tour-guld för Sverige.

Turneringen i Doha innebär dock en helt ny prövning. Aldrig tidigare har duon tävlat på så hög nivå. Att nå framskjutna placeringar är alltid svårt i World Tour-sammanhang, men den här gången är utmaningen extra stor. Den absoluta världseliten - nio av de tio högst rankade herrlagen - är på plats för att göra upp om prispengar och viktiga poäng i jakten på OS-avancemang.

- Men det är den här typen tävlingar vi längtat efter under alla oändliga träningspass vi gjort sedan pandemin bröt ut. Vi är väldigt taggade inför turneringen och det ska bli kul att få prova vingarna mot den här typen av motstånd. Det viktigaste blir att vi vågar lita på våra koncept och vågar spela vårt spel även när pressen är som störst, det är nyckeln till både kort- och långsiktig framgång, sa coach Rasmus Jonsson, förbundskapten för Sveriges beachvolleyherrar, i en tidigare intervju med volleyboll.se.

Måndagen den 8 mars kliver Åhman/Hellvig alltså in i kvalet, där 32 lag gör upp om de blott åtta återstående platserna i Main draw (huvudturneringen). För att nå dit krävs två raka segrar mot högkvalitativt motstånd i vinna- eller försvinnamatcher.

32 lag deltar sedan i Main draw som inleds tisdagen den 9 mars med gruppspel och som sedan fortsätter följande dagar med slutspel.

Livestream via FIVB:s Youtubekanal! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

LÄNKAR
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Turneringssajt: Katara Beach Volleyball Cup 2021 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
FIVB Beach Volleyball World Tour Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
FIVB:s Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
FIVB:s Twitter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
FIVB:s Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
FIVB:s Youtube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av David Åhman & Jonatan Hellvig (@ahmanhellvigbeach) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2021-03-07

Senast uppdaterad: 2021-03-07

Visa fler nyheter

Sponsorer