Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

FIVB World Tour: Tre storturneringar på tre veckor för Åhman/Hellvig

Svenska talangerna David Åhman och Jonatan Hellvig fortsätter sin framfart på den internationella beachvolleyscenen och har tagit sig in i kvalet till de tre World Tour 4 Star-tävlingarna som avgörs i Cancun, Mexiko, under perioden 16 april - 2 maj!

I kraft av rankingpoängen som följde av niondeplatsen och prestationerna mot världseliten vid den fyrstjärniga WT-turneringen i Doha för en dryg månad sedan har David Åhman (IKSU) och Jonatan Hellvig (Lidingö SK) klättrat rejält på världsrankingen. Därmed öppnas nya dörrar till de stora beachvolleyturneringarna.

Duon kliver nu in i en extremt intensiv period som utspelar sig i Cancun, Mexiko, där tre 4 Star-turneringar ska avgöras på en och samma plats inom loppet av några få veckor. Tävlingarna går under samlingsnamnet Cancun Hub, som är den första i sitt slag. Tävlingskonceptet minimerar resandet för spelarna och möjliggör en säkrare tävlingsmiljö.

David och Jonatan befinner sig redan i ”bubblan” tillsammans med förbundskapten Rasmus Jonsson. 19-åringarna går fredagen den 16 april in i kvalet till den första turneringen för att försöka spela sig till en plats i Main draw (huvudtävlingen). Utöver den uppenbara spänningen att följa våra svenska killar så fortsätter kampen om OS-platserna när världstoppen drabbar samman i Mexiko. 

Main draw inleds lördagen den 17 april med gruppspel och fortsätter sedan med slutspel.

Under turneringarna publiceras dagliga uppdateringar på Svensk volleybolls kanaler i sociala medier. Följ också Åhman/Hellvig (@ahmanhellvigbeach) via Instagram! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Livestreaming via FIVB:s Youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCHQUWveEpeO1KTkwbDn6jNA Länk till annan webbplats. 

Startfält, resultat och spelscheman för respektive turnering hittar du via länkarna nedan: 

Turnering 1, 16-20 april: 
https://www.volleyball.world/en/beachvolleyball/worldtour/2021/1014 Länk till annan webbplats. 

Turnering 2, 22-26 april: 
https://www.volleyball.world/en/beachvolleyball/worldtour/2021/1015 Länk till annan webbplats. 

Turnering 3, 28 april-2 maj: 
https://www.volleyball.world/en/beachvolleyball/worldtour/2021/1016 Länk till annan webbplats. 

Fler nyheter

Publicerad: 2021-04-15

Senast uppdaterad: 2021-04-15

Visa fler nyheter

Sponsorer