Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolleysäsongen 2021: Klart för helgens tävlingsstart!

Äntligen! Efter ännu en speciell vår kan vi helgen 5-6 juni släppa lös beachvolleyns tävlingssäsong.

Sedan tisdagen den 1 juni tillåts alla delta i mindre tävlingar och matchspel Länk till annan webbplats., oavsett ålder och nivå och utan restriktioner kring resande. Därmed kan nationella, rankinggrundande beachvolleytävlingar återigen arrangeras.

Beachvolleysäsongen tjuvstartade för den svenska eliten med en SBT Master i Habo 29-30 maj, men dundrar igång på allvar helgen 5-6 juni då det alltså är fritt fram för matchspel även på lägre nivå.

Det är dukat för totalt 18 rankinggrundande tävlingar runt om i landet kommande dagar. Tio av dem spelas inom ramen för Swedish Beach Tour, medan resterande åtta utgörs av fem mixed-turneringar och tre ungdomstävlingar.

Volleykanalen sänder eliten 

När beachvolleysäsongen nu startar gör den det med tävlingsperiod 1 (TP 1), som förlängts till och med 6 juni. Därefter följer TP 2 som sträcker sig mellan 7-13 juni. 2020 års TP 12 kommer inte att korrigeras i efterhand. Samtliga tävlingsperioder under 2021 finns tillgängliga här: https://www.volleyboll.se/beachvolley/tavling/tavlingsperioder2021/ Länk till annan webbplats.

För den som vill se livesänd beachvolley finns möjlighet att följa helgens elittävling i Sunne/Västra Ämtervik där Sveriges vassaste lag gör upp i Selma Spa Master, som Volleykanalen sänder via Youtube Länk till annan webbplats..

Spelschema och resultat från Mastertävlingen rapporteras via swedishbeachtour.se Länk till annan webbplats.. Utvecklingen i övriga 17 tävlingar följer du via Säsongskalendern Länk till annan webbplats., där spelscheman och resultat från samtliga rankinggrundande turneringar rapporteras.

Protokoll och riktlinjer ska följas

Även om det sedan den 1 juni är tillåtet för alla att tävla och spela match är det viktigt att komma ihåg att pandemin fortfarande pågår och att vi alla behöver fortsätta anpassa oss. Svenska Volleybollförbundet har därför tagit fram råd och riktlinjer samt ett medicinskt protokoll som stöttning till deltagare och arrangörer. Dokumenten finns tillgängliga på den här sidan! Länk till annan webbplats.

Handlingarna, som kan komma att uppdateras med kort varsel, appliceras på alla beachvolleytävlingar, oavsett nivå, och gäller såväl arrangerande föreningar som deltagande spelare och funktionärer. Att alla följer såväl Volleybollförbundets som myndigheternas rekommendationer och råd är en förutsättning för att turneringarna ska kunna hållas.

Avslutningsvis vill vi tacka alla spelare och föreningar för tålamodet och förståelsen som visats hittills genom pandemin, när vi som rörelse ställts inför tuffa frågor och utmaningar.

Vi önskar arrangörer och spelare lycka till med helgens beachvolleybravader!

LÄNKAR
• Riksidrottsförbundets information
Länk till annan webbplats.
• Folkhälsomyndighetens information
Länk till annan webbplats.
• Utrikesdepartementets reseinformation
Länk till annan webbplats.
• Krisinformation.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-06-04

Senast uppdaterad: 2021-06-04

Visa fler nyheter

Sponsorer